Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Путін назвав збереження російської мови питанням національної безпеки

Світ:

Про це Путін сказав на пленарному засіданні з'їзду Товариства російської словесності: "Збереження російської мови, літератури та нашої культури – це питання національної безпеки, збереження своєї ідентичності в глобальному світі". Він назвав російську мову основою національної ідентичності. 

 

За його словами, РФ не раз переживала "докорінні переломи традиційних культурних засад і завжди черпала сили в поверненні до своїх духовних та історичних цінностей, а російська класична література, еталонна російська мова завжди були й залишаються основами цих цінностей".

"Правильно буде звернутися й до кращих світових традицій, до кращої світової практики, врахувати досвід колег із Королівського літературного товариства Великої Британії, Італійського інституту культури та іспанського Інституту Сервантеса, німецького Інституту Гете і китайського Інституту Конфуція, в тому числі в питаннях популяризації національних мов і культури за кордоном", - сказав Путін.

Він назвав російську мову основою національної ідентичності.

"Але не лише в цьому роль російської мови. Роль російської мови в такій багатоликій, багатонаціональній, красивій країні, як Росія, ще й у тому, щоб створювати єдину російську націю, бути мовою міжнаціонального спілкування", - сказав президент РФ.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року Путін "для захисту російськомовного населення" звернувся до Ради федерації РФ для отримання схвалення на введення в Україну російської армії. 

Наші інтереси: 

Чому наші високопосадовці не вважають українську мову питанням національної безпеки? Як сказала письменниця Галина Пагутяк, країну знають за її мовою, а не за паспортом. І вишиванка в цьому не допоможе. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мова
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ну, якщо сам Путін сказав про важливість мови, то може й у нас "на горі" зацікавляться. До мавпування вони ще спроможні. Будемо сподіватися.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ну, якщо сам Путін сказав про важливість мови, то може й у нас "на горі" зацікавляться. До мавпування вони ще спроможні. Будемо сподіватися.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!