Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Радянські військові карти вторгнення 1941 року, або Віктор Суворов у моєму житті

Після «Криголама» був «День «М», люті нападки комуністів і нові книги Віктора Суворова, полеміка між його прихильниками і противниками ... У мене ж з першого прочитання «Криголама» залишилося бажання знайти радянські військові карти 1941 року. Карти ВТОРГНЕННЯ. Цікавість губить кота!



«КРИГОЛАМ» прочитаний на одному диханні. В душі сум'яття, в готові – хаос. «Цього не може бути!» – Ворушиться слабка надія, але розум вже каже, що «Це правда!»

Безсонна ніч і похід в бібліотеку. «Цікавість губить кота», – сказав дослідник. «Знання примножують скорботу», – можна додати до цього.

Кілька днів було витрачено на перевірку цитувань. Попутно знайшов нові підтвердження стрижневої думки «Криголама» ...

Чомусь особливо запам'яталася глава про військові карти. Карти вторгнення.

Можливо, це пов'язано зі спогадами дитинства ... Мій старший брат був військовим топографом і я часто розглядав карти, подорожував по ним. А під впливом Стівенсона карти взагалі придбали для мене магічну силу. Ну хто з хлопчаків не мріяв в дитинстві знайти легендарну карту «Острова скарбів»?

Це було давно. Дуже давно.

Після «Криголама» був «День «М», люті нападки комуністів і нові книги Віктора Суворова, полеміка між його прихильниками і противниками ... У мене ж з першого прочитання «Криголама» залишилося бажання знайти радянські військові карти 1941 року. Карти ВТОРГНЕННЯ.

Цікавість губить кота!

Бажання моє було абстрактним. Розмірковуючи логічно я прекрасно розумів, що знайти ці карти абсолютно нереально. По-перше, у нас не було ніяких виходів на російські архіви. По-друге, після пошуків Суворова пильність там не те щоб потроїлася, пильність зросла десятикратно! Але бажання не пропадало ...

Працюючи над нашим дослідженням [Мається на увазі тритомник «ГІТЛЕР: Інформація для роздумів. (Дати. Події. Думки. 1889-2000)». – Прим. В.Ф.], ми частенько вечорами, за кухлем пива, обговорювали зроблене і планували наступні кроки. Згадували і про карти ...

І ось, в один з таких осінніх вечорів 1999 року, карти лежали перед нами на столі. Кілька десятків пожовклих, пошарпаних на згинах листів, що зберігають таємницю 1941 року.

Як нам вдалося їх добути – поки залишиться нашою маленькою таємницею. А для вас, читачі, ми пропонуємо сім фрагментів цих карт.

Описувати та коментувати їх – справа фахівців. Зверніть увагу на наступне...

До аркушу карти N-34-139-Г:
Карта складена за 1: 21000 зйомці і виправлена ​​по польській 1: 100000 карті вид. 1932-37 рр. з використанням усіх матеріалів на жовтень 1940 р. Випуск 1 (1). Замовлення 1350. III 41 р.

До аркушу карти N-34-126-В:
Перше видання 1941 р.
Карта складена за 1: 21000 зйомці і виправлена ​​по польській 1: 100000 карті вид. 1934 року з використанням усіх матеріалів на грудень 1940 р. Випуск 2 (2). Замовлення 264. II 44 р.
Перший випуск цього листа був зроблений в березні 1941 року і не знадобився – Вермахт вдарив першим. Але в 1944 році цей лист вже потрібен – Червона Армія наступала і був зроблений «Випуск 2».

P.S.

Стаття була написана в 2000 році для проекту «МОЯ РЕВОЛЮЦІЯ» і інтернет-версії книги «ГИТЛЕР: Информация к размышлению. (Даты. События. Мнения. 1889—2000. Перечитавши статтю сьогодні, я вирішив залишити її в тому вигляді, якому вона написана в той час, тільки переклав українською. Сайт "МОЯ РЕВОЛЮЦІЯ" був відкритий 21 січня 2001 року. В 2012 році був знищений!



Наші інтереси: 

Знати правду про Другу світову війну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Чого вартi мапи без обстановки на них? Марк Солонiн знайшов в архiвах мапи весни 1941 року iз обстановкою.

Щодо Суворова. Крiм його книг ще був Iгор Бунiч "Операцiя Гроза" у двох частинах.

Взагалi В. Суворов на тлi Марка Солонiна не iсторик, а публiцист - вельми талановитий публiцист та письменник.

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Чого вартi мапи без обстановки на них? Марк Солонiн знайшов в архiвах мапи весни 1941 року iз обстановкою.

Щодо Суворова. Крiм його книг ще був Iгор Бунiч "Операцiя Гроза" у двох частинах.

Взагалi В. Суворов на тлi Марка Солонiна не iсторик, а публiцист - вельми талановитий публiцист та письменник.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Коли Віктор Суворов опублікував "Криголам"... Марк Солонін ще не написав жодного рядка!

Суворов був ПЕРШИМ, хто ризикнув висунути концепцію і планомірно її розбудовувати! Після Суворова це робити було набагато легше...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Особисто я дiзнався про концепцiю В. Суворова iз виселань BBC ще в часи СРСР - кiнець вiсiмдесятих рокiв минулого сторiччя.

Хай Буде!