Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія обіцяє Польщі "відповідну реакцію" за відмову пропустити літак Шойгу

Російське міністерство закордонних справ опублікувало заяву на сайті МЗС Росії, у якій відмова польської сторони пропустити  літак, посилаючись на технічні причини, трактується як "кричущий випадок" і як "блюзнірську витівку проти історичної пам'яті і заслуг тих, хто врятував Європу від фашизму".

 

shoygu.jpg

Шойгу

"Російській делегації довелося в терміновому порядку повертатися до Братислави у зв'язку з нестачею палива, що створило реальну загрозу безпеці польоту. Лише після енергійного демаршу з нашого боку польська влада погодилася підтвердити чинність раніше виданого ними дозволу на проліт над територією Польщі", - сказано в заяві.

У російському МЗС такі дії кваліфікували як "грубе порушення норм і етики міждержавного спілкування" і більше того, як "блюзнірську витівку проти історичної пам'яті і заслуг тих, хто врятував Європу від фашизму".

"Абсолютно очевидно, що подібні дії Варшави не залишаться без відповідної реакції з російської сторони", - резюмували в російському відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща заборонила проліт Ту-154 міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Пізніше Польща таки дозволила проліт через повітряний простір країни літаку з міністром оборони Росії на борту, повідомляє Еспресо.tv.

Наш коментар

Схоже, що росіяни зовсім схибнулися на своїй "великій перемозі", якщо в офіційній заяві перше відомство держави дозволяє собі дешеві плебейські маніпуляції на кштатл "дєди воєвалі". До чого тут "історична пам'ять і заслуги тих, хто врятував Європу від фашизму"? Це вже якась психічна хвороба, яка перенеслася на чиновників-дипломатів, які пишуть ноти і заяви. Це вони вже виглядають блазнями. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Польська народна відповідь цій заяві - https://www.youtube.com/watch?v=_YzabeWjXoA

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Польська народна відповідь цій заяві - https://www.youtube.com/watch?v=_YzabeWjXoA

Миролюбність і озброєність!