Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія робить більше провокацій, ніж в часи Холодної війни – Die Welt

Світ:

Експерти вважають, що Кремль збирає дані про швидкість реакції НАТО у разі нападу. Росія дедалі агресивніше себе поводить не лише проти України, а й проти країн НАТО. Радіолокаційні системи Альянсу впродовж лише останніх тижнів зафіксували дуже високу активність військово-повітряних сил Росії над Європою.

Про це пише Die Welt, нагадуючи про вчорашнє перехоплення кількох груп російських літаків над Європою силами НАТО. Всього за рік Москва порушила повітряний простір країн Альянсу більше 100 раз, що значно більше, ніж торік.

"Чергові порушення є частиною нової, агресивної стратегії російських збройних сил, яку НАТО спостерігає вже впродовж тривалого часу", - йдеться в статті.

Прес-секретар НАТО заявив, що провокацій в повітрі стало "більше ніж в розпал Холодної війни". Оборонне об'єдання Європи констатує зміну політики Кремля, яка стала агресивнішою у відношенні не лише України, а й інших країн Європи, зокрема в Балтії.

Експерти Альянсу припускають, що Росія збільшила кількість провокацій в повітрі заради розвідки. Військове керівництво в Москві хочуть зрозуміти, як швидко війська НАТО відреагують на реальну агресію.

Нагадаємо, що у відповідь на провокації Німеччина і Польща воскрешають політику стримування Росії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи