Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія ввела в Україну регулярні частини і вони почали контратаку

"Якщо ворог пропонує перемиря, він готує наступ", - десь так писав Сун-Цзи. Росія затіяла мирні переговори, а тим часом ввела свої війська в Україну. "Що трапилося? Російські війська почали масовані контратаки в Донбасі. Військове вторгнення Росії. Так, це факт. Це те, що вже відбулося. Військова обстановка в Донбасі серйозно змінилася".

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбук головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Оскільки наступ українських військ розсік залишки" ДНР "і" ЛНР "і бої почалися в Донецьку і Луганську, агонія терористів стала питанням найближчих тижнів. І Путін вибрав відкриту війну. Тому 10 серпня Росія почала перекидання бронетанкових і артилерійських підрозділів" добровольців.

Нові частини - до 250 одиниць бронетехніки, до 100 одиниць гармат і мінометів. і РСЗВ. Найбільш значущими факторами стало розгортання російськими військами системи ППО - ЗРК "Стріла-10", "Оса", "Бук", що унеможливлює застосування української авіації в прикордонних районах. А також масоване застосування російської артилерії по українським військам в прикордонних районах в радіусі до 40 кілометрів, від цього ми несемо основні втрати.

Всі ми прекрасно розуміємо, що підготувати сотні екіпажів бронемашин, артилерійських розрахунків, розрахунків системи ППО, організувати розвідку, управління, зв'язок, ремонт, постачання ніякі "ополченці" не могли - це російські військовослужбовці. З урахуванням російських військ, які розстрілюють українські війська з території РФ, великої концентрації засобів радіотехнічної і артилерійської розвідки, військ ППО, охорони, зв'язку, постачання, не буде перебільшенням оцінити російську угруповання , яка воює проти України, діючи як з нашого, так і з російської території, як мінімум в 20 тисяч військовослужбовців.

Причому на українській території постійно діють російські підрозділи чисельністю не менше 3 тисяч військовослужбовців. Угруповання Безлера заявило, що отримала з РФ важку артилерію - РСЗВ "Ураган" і 240-міліметровий самохідний міномет "Тюльпан".

2. Стратегія російського вторгнення. Російські бронегрупи і артилерійські підрозділи вирішують п'ять завдань: а) Нанесення поразки української угрупованню в районі Новосвітлівки, яка забезпечує охоплення Луганська з боку російського кордону - це дозволить деблокувати Луганськ, і зірвати захоплення міста; б) Нанесення поразки української угрупованню, яка охоплює Донецьк з півночі в районі Ясинуватої, Нижньої Кринки; в) Оборона району Іловайськ-Моспине і сковування українського угруповання, яке охоплює Донецьк з півдня; г) Нанесення поразки української угруповання в районі Саур-Могила, Шахтарська, аби захопити стратегічно значимий район та прикритти ключовий для противника вузел Шахтарськ-Сніжне-Торез; д) Згортання фронту вздовж кордону на південь у бік Маріуполя під прикриттям російської артилерії - бої йдуть за Успенку, і довго там не протриматися - російська артилерія розстрілює наші позиції, як у тирі.

3. Тактика. Російські війська тактично вирішують завдання знищення бойового потенціалу наших мобільних і механізованих частин, артилерійських підрозділів. Противник цементує оборону сильними бронегрупами з танками. Під час оперативних пауз противник намагається постійно обстрілювати наші війська з мінометів і РСЗВ. Радіотехнічна розвідка, безпілотники і агентурна розвідка визначають місця концентрації наших військ, і за цими координатами наносяться артилерійські удари, які дуже ефективні по військах, які розміщуються на відкритій місцевості, без серйозних укріплень".

У нових умовах Україна повинна прискорити і розширити мобілізацію, ефективніше готувати новобранців і будувати залізобетонні укріпленя на підступах до Маріуполя. Детальніше рекомендації Бутусова читайте тут

Переклад з російської: texty.org.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Хах! Щось ви якось чи то мало читаєте Ж.С, а чи то не ефективно його читаєте.
Тим не менш я вже якось вас попереджав ще під час середини зими, що ліпше вам виїхати з України якщо хочете сі зостатися живими. Но я так бачу, усі збираються зустрічати окупантів у себе в дома разом зі мною=)

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Хах! Щось ви якось чи то мало читаєте Ж.С, а чи то не ефективно його читаєте.
Тим не менш я вже якось вас попереджав ще під час середини зими, що ліпше вам виїхати з України якщо хочете сі зостатися живими. Но я так бачу, усі збираються зустрічати окупантів у себе в дома разом зі мною=)