Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Валерій Соловей пояснив успіхи кремлівської пропаганди на Заході

Спецтема:

Російське пропагандистське телебачення на Заході не користується великою популярністю, проте Кремль грамотно веде інформаційні кампанії в інтернеті. 
 

solovey.jpg

Валерій Соловей

Про це в інтерв'ю сайту Цензор.нет заявив відомий російський історик і політолог, професор Валерій Соловей.

На думку експерта, можливості Росії впливати на західну аудиторію невеликі. "Russia Today" є, але, не зважаючи на неабияке державне фінансування, охоплення аудиторії "RT" на Заході - мізерне. Більш того, якщо в 2014 році і до цього аудиторія каналу на Заході росла, то зараз вона знижується.

Більш того, вчений впевнений, що на Заході дуже перебільшують вплив російської пропаганди.

"Що Росія по-справжньому ефективно робить - це робота в соціальних мережах, робота в Інтернеті. Тому що ця стратегія координується і здійснюється на державному рівні, і жодна з країн дозволити такого собі не може. Це, звичайно, справляє на західних аналітиків і політиків дуже сильне враження - коли в Фейсбуці і Твіттері вони зустрічаються з дуже серйозною, масованою підтримкою російської позиції і російської інтерпретації ", - зазначив Соловей.

"І спрацьовує ефект снігової кулі: завжди є значна аудиторія, яка буде готова поширювати ту чи іншу позицію, тому що вона незвичайна, нетривіальна. В першу чергу це, до речі, відноситься до конспірологічної позиції. Багато людей, які так чи інакше підтримують ту чи іншу точку зору, що висувається з Росії, відносяться до тих, кого більшовики свого часу називали "корисні ідіоти", - пояснив він.

Коли Захід зіткнувся з цілеспрямованою роботою в соціальних медіа, він був ошелешений.

"Ще одна обставина, яка допомогла все це реалізувати: Росія отримала серйозні уроки з п'ятиденної війни за контроль над Південною Осетією. Тоді, за загальним визнанням, Росія, здобувши військову перемогу, програла війну інформаційну. Після чого були зроблені висновки - і в 2014 ми побачили, які саме. Тому що навіть для мене як людини, яка бачила радянську пропаганду і професійно займається вивченням пропаганди, - навіть для мене ця міць перших місяців була, скажу чесно, абсолютно несподіваною! Та скоординованість, той вал, що нахлинув - все це було безпрецедентно. І з професійної точки зору це викликало повагу, а з обивательської - острах. Тому що ця реальність захоплює вас і починає втягувати", - заявив Валерій Соловей.

Наші інтереси: 

Корисна інформація. Головне поле діяльності Москви - віртуальні натовпи в соціальних мережах. Наше завдання - структурувати соціальні мережі і перетворити їх на екосистеми демосів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Ми завжди успішні!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Валерій Соловей - діючий професор московського університету, тому змушений висловлюватися обережно, з елементами "езопової мови".

Сергій Стецько каже:
Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Щодо "корисних ідіотів" - то все правильно. Саме соціальні мережі дали можливість таланту цих "корисних" запрацювати на повну потужність.
Сидять на роботі - особливо в держустановах України і - "працюють, працюють, не покладаючи рук" в ... соціальних мережах.
Знаю таких, особливо "русськоозабоченних" - таке вже за робочий час перепостять, особливо проти держави Україна, від якої отримують незаслужену зарплатню...

Ми завжди успішні!