Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Валерій Соловей пояснив успіхи кремлівської пропаганди на Заході

Спецтема:

Російське пропагандистське телебачення на Заході не користується великою популярністю, проте Кремль грамотно веде інформаційні кампанії в інтернеті. 
 

solovey.jpg

Валерій Соловей

Про це в інтерв'ю сайту Цензор.нет заявив відомий російський історик і політолог, професор Валерій Соловей.

На думку експерта, можливості Росії впливати на західну аудиторію невеликі. "Russia Today" є, але, не зважаючи на неабияке державне фінансування, охоплення аудиторії "RT" на Заході - мізерне. Більш того, якщо в 2014 році і до цього аудиторія каналу на Заході росла, то зараз вона знижується.

Більш того, вчений впевнений, що на Заході дуже перебільшують вплив російської пропаганди.

"Що Росія по-справжньому ефективно робить - це робота в соціальних мережах, робота в Інтернеті. Тому що ця стратегія координується і здійснюється на державному рівні, і жодна з країн дозволити такого собі не може. Це, звичайно, справляє на західних аналітиків і політиків дуже сильне враження - коли в Фейсбуці і Твіттері вони зустрічаються з дуже серйозною, масованою підтримкою російської позиції і російської інтерпретації ", - зазначив Соловей.

"І спрацьовує ефект снігової кулі: завжди є значна аудиторія, яка буде готова поширювати ту чи іншу позицію, тому що вона незвичайна, нетривіальна. В першу чергу це, до речі, відноситься до конспірологічної позиції. Багато людей, які так чи інакше підтримують ту чи іншу точку зору, що висувається з Росії, відносяться до тих, кого більшовики свого часу називали "корисні ідіоти", - пояснив він.

Коли Захід зіткнувся з цілеспрямованою роботою в соціальних медіа, він був ошелешений.

"Ще одна обставина, яка допомогла все це реалізувати: Росія отримала серйозні уроки з п'ятиденної війни за контроль над Південною Осетією. Тоді, за загальним визнанням, Росія, здобувши військову перемогу, програла війну інформаційну. Після чого були зроблені висновки - і в 2014 ми побачили, які саме. Тому що навіть для мене як людини, яка бачила радянську пропаганду і професійно займається вивченням пропаганди, - навіть для мене ця міць перших місяців була, скажу чесно, абсолютно несподіваною! Та скоординованість, той вал, що нахлинув - все це було безпрецедентно. І з професійної точки зору це викликало повагу, а з обивательської - острах. Тому що ця реальність захоплює вас і починає втягувати", - заявив Валерій Соловей.

Наші інтереси: 

Корисна інформація. Головне поле діяльності Москви - віртуальні натовпи в соціальних мережах. Наше завдання - структурувати соціальні мережі і перетворити їх на екосистеми демосів. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Ми завжди успішні!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Валерій Соловей - діючий професор московського університету, тому змушений висловлюватися обережно, з елементами "езопової мови".

Сергій Стецько каже:
Дякую.
Трохи "розмито" подається позиція експерта, ним самим. Здогадуємося, про що він говорить, але в самій статті - це якось завуальовано.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Щодо "корисних ідіотів" - то все правильно. Саме соціальні мережі дали можливість таланту цих "корисних" запрацювати на повну потужність.
Сидять на роботі - особливо в держустановах України і - "працюють, працюють, не покладаючи рук" в ... соціальних мережах.
Знаю таких, особливо "русськоозабоченних" - таке вже за робочий час перепостять, особливо проти держави Україна, від якої отримують незаслужену зарплатню...

Ми завжди успішні!