Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розширення можливості використання електронних грошей

НБУ розробив проект постанови, який дозволяє фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом.

Відповідно до статті 7 Закону України "Про Національний банк України" серед функцій, які виконує Національний банк України, є визначення порядку і форм платежів, здійснення контролю за створенням платіжних інструментів. Згідно зі статтею 15 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" Національний банк України визначає порядок здійснення операцій з електронними грошима.

На виконання вимог вищезазначених законів України Національний банк України розробив проект постанови Правління Національного банку України "Про внесення зміни до Положення про електронні гроші в Україні" (далі – Проект постанови).

Одним із напрямів діяльності Національного банку України в рамках виконання Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року є забезпечення подальшого розвитку роздрібних безготівкових платежів із використанням електронних платіжних засобів, зокрема шляхом забезпечення доступу до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

У зв’язку з цим є необхідність створення законодавчих передумов для доступу фізичних осіб до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

Проект постанови передбачає надання права користувачам – фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом.

Дія регуляторного акта поширюватиметься на фізичних осіб, які мають намір отримувати електронні гроші, випущені емітентами-нерезидентами, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків, що внесені до Реєстру платіжних систем.

Проект постанови розміщено для громадського обговорення на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України, оскільки відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" він має оприлюднюватися з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи