Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що криється за заявою Джолі про видалення її грудей

Категорія:

Світ:

Анжеліна Джолі оголосила про те, що вона пройшла подвійну мастектомію (хірургічно видалила обидві груди), незважаючи на те, що раку грудей у ​​неї не було. І зробила вона це якраз напередодні розгляду Верховним судом США справи про правомірність патентування гена BRCA1. В єдиному клубку сплелися фінансові зв'язки, інтереси інвесторів, потенційні доходи від злиття великих перспективних корпорацій, патенти на людські гени, судові позови, торгівля на людських страхах і ставка на мільярди доларів.

 

Оголошення Джолі спровокували чотири основних наслідки:

1) Повсюдно жінки стали з подвоєною силою боятися раку грудей - публікації неправдивої статистики змусили боятися всіх, у кого є груди.

2) Жінки кинулися шукати лабораторії, де б їм зробили цей тест. А тест запатентований корпорацією Myriad Genetics і коштує 3-4 тисячі доларів. Тільки саме тестування - багатомільярдний ринок, але тільки якщо Верховний суд визнає право на патентування генів.

3) Заява викликала космічний стрибок вартості акцій корпорації Myriad Genetics (MYGN).

4) Громадська думка налаштована таким чином, щоб вплинути на результат розгляду справи про патенти на гени у Верховному суді на користь права корпорацій на володіння людськими генами.

По всій планеті жінок провокують підтримувати Анджеліну Джолі, і ніхто не має уявлення про те, що насправді вона здає жінок на поталу орієнтованої на прибутки індустрії. Але щоб  зрозуміти, що відбувається, потрібно копнути глибше.

Вартість акцій Myriad Genetics росте як на дріжджах - завдяки Джолі. "Корпорація Myriad Genetics (MYGN) володіє патентом на аналіз, який показав, що у актриси 87% шансів на розвиток раку грудей, а так само патентом на самі ці гени", - пишуть на сторінці ресурсу MarketWatch.com. І це тільки початок. Якщо можна вплинути на Верховний суд, щоб він підтримав право корпорації на володіння патентом, то в наступні кілька років індустрія може стати мільярдною. Більш того, у фінансовій пресі постійно пишуть, що MYGN «готові до злиття», і що генна індустрія зараз - супер-перспективна галузь. 

Чим вище зростає вартість акцій MYGN, тим вигідніше власникам майбутнє злиття. Так що публічний трюк Джолі згенерував мільйони доларів для тих самих людей, які вимагали монополії на патент на гени раку грудей, що живуть в жіночому організмі. Крім того, національна програма Obamacare зобов'язує платників податків платити за аналіз на ген BRCA - ще один подарунок багатим корпораціям.

У 2009 році ACLU (Американський інститут захисту цивільних свобод) і Громадський патентний фонд (Public Patent Foundation) подали позов, що оскаржує право корпорацій на володіння генами людини. Всі, хто вірить в права людини, права жінок, права громадян погодяться, що корпорації не повинні мати права патентувати людські гени і потім використовувати ці патенти для отримання мільярдів доларів прибутку, тим самим придушуючи наукові дослідження, які могли б вестися на цьому матеріалі. 

Якщо Верховний суд ухвалить рішення, що Myriad Genetics не мають права на патент, багатомільярдна індустрія аналізів в онкології завалиться за одну хвилину. І це означає величезні втрати не тільки для Myriad, а й для багатьох інших корпорацій, які володіють подібними патентами, що зацікавлені в отриманні монополістичного прибутку з матеріалів людського тіла, в тому числі жіночого. Це колосальний бізнес. Сьогодні близько 20% ваших генів вже запатентовані корпораціями та університетами. Власник патенту на певний ген має право заборонити дослідження, тести, навіть просто розгляд цього гена. В результаті наукові дослідження та генетичне тестування відкладаються, обмежуються або зовсім закриваються через те, що гени запатентовані. І це значить, що, коли корпорації володіють патентами на людські гени, наукова робота задихається, і монополія на "інтелектуальну власність", вбудовану в ваш ДНК, залишається у корпорації.

І ще одне. У своїй заяві в New York Times Джолі писала, що у неї ризик 87%. Але вона не пише про те, що ця цифра не відноситься до всього людства: по суті, це дані, які отримані майже виключно з матеріалу сімей, у яких і раніше був високий ризик розвитку раку грудей. У дослідженні, опублікованому на сайті Національного інституту з дослідження геному людини - і проведеному вченими з Національних інститутів з дослідження здоров'я, говориться, що ризик розвитку раку грудей, пов'язаний з геном BRCA1 значно менше, ніж те, про що говорить Джолі в пресі. По суті, з 600 жінок тільки ОДНА, швидше за все, може мати мутований ген BRCA. Тобто реально це від 0,125 до 0,25 шанс на 100 жінок, або один випадок на 400-800 жінок. 600 наведено як усереднення. Але і в цих жінок з мутуваним геном ризик розвитку раку грудей всього лише 56%, а не 78. Проте 13% жінок і без цієї мутації все одно отримують рак грудей. 

У програмі залякування бере участь майже вся преса, витісняються будь-які згадки альтернативних методів лікування або попередження раку.

Якщо у вас цей самий мутований ген, у вас є варіанти - не обов'язково йти шляхом Джолі. Деякі жінки вибирають не оперуватися. Замість цього уважніше стежать за розвитком ситуації, використовують інші аналізи, регулярні мамограми, УЗД, аналізи крові. Практично ніде ви не зустрінете згадувань про те, що цей ген пригнічується, наприклад, сирими хрестоцвітами, в яких міститься потужна антиракова речовина, що гальмує розвиток раку, - індол-3-карбінол. Майже ніде ви не прочитаєте, що вітамін D попереджує розвиток 4 з 5 видів раку, в тому числі рак грудей.

Ці варіанти в пресі не висвітлюються - тільки опромінення, хіміотерапія, хірургія - все, що коштує великих грошей і годується за рахунок хворих жінок.

Також не згадується і те, що безкоштовні і часті мамограми (програма "Рожева стрічка") провокують розвиток раку грудей. Будь-який вчений або фізик знає, що мамограма викликає рак, тому що має місце іонізуюче випромінювання, спрямоване на тканини грудей і серця. Чим більше мамограм, тим більше вірогідність раку - саме опромінення його й викличе!

Матеріал подано у скороченні.

Коментар НО:

Звістка про видалення молочних залоз голлівудської кінозірки викликала ажіотаж і в Україні. В лабораторіях від дзвінків розриваються телефони - жінки хочуть перевіритися на активність генів BRCA1 або BRCA2, які впливають на розвиток онкозахворювань. В Україні деякі мамологи (наприклад, Галина Майструк у коментарі Голосу столиці) вважають операції з видалення молочних залоз цілком виправданими. Ще б пак! Звичайно, несіть хірургам ваші грошики!

Ситуація з хірургічним втручанням в Україні і світі дійшла до межі безумства - нині понад 80% хірургічних операцій є абсолютно непотрібними. Але "хірургічне лоббі" ріже і буде різати всіх, адже це найбільше джерело прибутків медичної індустрії. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Дякую. Дуже важлива інформація.

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

Щось на кшталт так званого 'сніду'... Люди піддаються на такі штуки як бездумне стадо. Жаль... !Потрібна просвітницька мегаробота!

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую! Дуже корисна стаття. Я кожні 2 роки робила мамографію, бо це вводять, як обов"язок. Просвітлили.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

Дякую за інформацію.

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Дякую. Дуже важлива інформація.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Індіана Джонс.
0
Ще не підтримано

не знав що патенти і до генів добралися

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

та це дійсно цікаво було дізнатися про патенти на гени.. О_о

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано
Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Чому ця стаття за рейтингами переглядів в лідерах?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Любава Дзен.
0
Ще не підтримано

Патенти на гени рослин вже наробили великого лиха на землях по всьому світу і продовжують знищувати цінні традиційні сорта місцевих культур.
Так само і з людьми.