Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Школярі "ЛНР" замість "Історії України" почали вивчати "Історію Вітчизни"

Світ:

З другого семестру в розкладі учнів 7-11 класів шкіл самопроголошеної "Луганської Народної Республіки" з'явився новий предмет - "Історія Вітчизни", який замінив курс "Історії України". Про  повідомила директор науково-методичного центру розвитку освіти (НМЦРО) Оксана Колеснікова.
"З другого семестру замість курсу Історія України учні 7-11 класів вивчатимуть новий предмет "Історія Вітчизни". У першому семестрі школярі вивчали Всесвітню історію, а тепер познайомляться з історією своєї рідної землі, що існувала протягом багатьох століть", - розповіла вона. 
 
На думку Колесникової, незалежно від того, яку форму державності має твій рідний край в даний період часу, знати його історію важливо завжди. Директор НМЦРО розповіла, що авторами програми нового предмету стали вчені Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та вчителі-практики.
 
"Це - інтегрований курс, за основу якого взято "Мій рідний край - Луганщина" (курс розроблявся кілька років науковцями і практиками в рамках програми Луганської обласної ради як факультативний). До нього також увійшли матеріали як з історії України, так і з історії Росії. Тому поки рекомендується при вивченні окремих тем користуватися навчальними посібниками усіх трьох курсів", - додала Колесникова.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи