Зображення користувача Еней Світлий.
Еней Світлий
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Швидкодія нашого сайту для авторизованих користувачів? Це реально!

Шановні інвестори, зустрічайте чергове оновлення Народного Оглядача. На попередньому етапі розробки ми домоглись швидкої роботи сайту для анонімних користувачів. Цього разу - довгоочікуване прискорення отримають авторизовані користувачі, передусім наші акціонери. Робота з нашим сайтом стає дедалі приємнішою! 

jbnnfaic9dclij.jpg

Злітаємо!
Злітаємо!

Перш за все хочу сказати, що це ще не межа можливостей нашого сайту. Нові знання та ідеї очікують на втілення. 

Отже, детальніше, що було зроблено:

1. Впроваджено систему кешування сторінок для зареєстрованих користувачів. Це зменшить час очікування відповіді користувачів на сторінки, згенеровані раніше та збережені у сховищі кешу.

Зважаючи на більшу різноманітність можливих елементів на сторінках, для кожної окремої комбінації системних ролей зберігається своя окрема копія кожної сторінки і, через зростання в геометричній прогресії кількості комбінацій (копій) при збільшенні кількості включених ролей, ми зупинились на 6-кратному збільшенні його об'єму.

Ролі адміністрації сайту і редакторів не входять до цього переліку. Для того, щоб відчути суттєве прискорення, адміністраторам і редакторам треба зареєструватися як звичайним гравцям і заходити на сайт з-під окремих веб-оглядачів, якщо потрібна одночасна робота з усіма ролями.

2. Розроблено й впроваджено систему розігріву кешу, щоб підготувати сторінку раніше, аніж користувач захоче нею скористатися. Це зменшить час очікування видачі сторінки сайту, яка не потребуватиме генерування в момент звернення до неї користувача.

Таку систему довелось писати власноруч, бо готових робочих рішень виявити не вдалося. Система багатопотокова, тож є можливість гнучко налаштовувати кількість оброблених нею сторінок та, відповідно, навантаження на сервер.

Основним часом роботи системи розігріву кешу визначено проміжок з 1-ї години ночі до 6-ї ранку, щоб не спричиняти незручностей відвідувачам. Кеш поки-що розігрітий недостатнього, і навантаження на сервер до його заповнення досить значне. Тому вдень поки-що розігрів кешу не вмикатимемо.

3. Окрему роль "Продавець" вирішили вилучити й перенесли її права доступу на роль "Акціонер+" (тобто акціонер з позитивним балансом галії). Тож відтепер не потрібно отримувати її, щоб скористатись можливостями створення товарів на нашій Ярмарці.

4. Здійснено оновлення складових проекту до їх найсвіжіших версій.

5. Виправлено помічені помилки як-от: логіка появи полів доставки на сторінці оплати товару інколи працювала некоректно. Усунуті помилки модулів сторонніх розробників, виявлені в ході відлагодження процедури викладання оновлення та в процесі роботи над основним завданням.

6. Також, протягом цього часу здійснювалось реагування на випадки надмірного навантаження на сервер й було внесено зміни в його налаштування, що дозволило витримати 1200 одночасно присутніх на сайті анонімних відвідувачів. Попереднє рішення не мало функції розігріву й кеш не завжди містив усі необхідні відвідувачам сторінки.

Це не усі впроваджені на сайті нововведення. Про решту з них буде розказано у наступних статтях.

Що далі?

  • Вдосконалюємо існуюче рішення для подальшого зменшення часу генерування сторінок.
  • Виправляємо помилки у стандартному модулі роботи з групами й впроваджуємо автоматичну групу "Акціонери+".
  • Шукаємо рішення і впроваджуємо створення "Золотого клубу" - автоматичної групи найбільших акціонерів цього проекту згідно з принципом Парето (80% інвестицій дають 20% акціонерів).

Хай Буде!


Уся ця робота потребує вашої енергії і моральної підтримки! Друзі, час платити за сервер. Прошу підтримати розвиток Народного Оглядача! 

Наші інтереси: 

Збільшення швидкодії ресурсу дозволить ефективніше використовувати його наявні апаратні ресурси і збільшити його аудиторію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи