Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Соціолог пояснила, що нарешті може об'єднати українську націю

Світ:

Спецтема:

Ірина Бекешкіна назвала свої варіанти подолання "прірви" між Сходом та рештою країни. Закінчення війни стане першим вагомим кроком в об'єднанні Сходу України з рештою держави.

Вдома українська соціолог Ірина Бекешкіна сказала, що люди, які знаходяться ближче до лінії фронту, мріють лише про настання миру.

В той же час, близько 30% жителів Донбасу вважають, що закінченню війни заважають "націоналістична ідеологія та загострення націоналізму" і з цим необхідно боротися.

"Але це мине. Візьмемо Слов'янськ та Краматорськ, які були під владою "ДНР". Вона бояться повернення "ДНР" більше, ніж "Правого сектора". Саме життя вносить корективи", - вважає Бекешкіна.

Закінчення війни, на її думку, має супроводжуватися початком запеклої боротьби з корупцією та покращенням соціально-економічної ситуації.

Важливим є подолання певної упередженості  у ставленні до жителів Донбасу. "Основна характеристика рядового мешканця Донбасу, на думку жителів інших регіонів України,, - схильність до сепаратизму", - розповіла про результати січневих опитувань соціолог. Насправді, дослідження підтвердило, що лише 35% опитаних у Донецькій області могли б стати потенційними сепаратистами.  

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи