Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США допоможуть Болгарії "зіскочити" з газового гачка Росії – NYT

Держсекретар США Джон Керрі пообіцяв допомогти Болгарії позбутися енергетичної залежності від Росії. Ця країна входить до НАТО і є членом ЄС, але при цьому 85% газу і 100% ядерного палива вона отримує з Росії. "Жодна країна в світі не повинна абсолютно залежати від енергетичних поставок з іншої країни", - заявив Керрі.

Про це сьогодні пише американське видання New York Times, на яке посилається ZN.UA.

Джон Кері сказав, що Болгарія вирішила врятувати своє "енергетичне майбутнє", і США повинні допомогти їй в цьому. Зокрема, Держсекретар пообіцяв Софії фінансову допомогу, а також знайти інвесторів для болгарського енергетичного сектору.

Американський дипломат також зауважив, що Москва впливає на болгарську політику через свої державні банки і зв'язки. Тож, за його словами, Болгарії доведеться докласти зусиль, щоб викорінити корупцію в своїй країні і тим самим унеможливити політичний тиск Кремля.

Керрі також сказав про можливість відновлення будівництва європейського газопроводу, який був альтернативою російському "Південному потоку". В цей же час, Болгарія хоче домогтися від РФ створення газового хаба замість "Південного потоку". 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи