Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 17
  • Переглядів: 19

ТОП - 12 Цікавих фактів про молоко

Молоко - продукт, який вживається досить часто більшістю людей нашої планети. Але чи все ви знаєте про нього? Перевірте, прочитавши наш ТОП-12 цікавих фактів про молоко

Факт № 1: Молоко - дітям!

Той факт, що молоко є продуктом харчування для дітей, підтверджують генетики і археологи. Ген, який відповідає за засвоєння лактози, геть відсутній у дорослих людей епохи неоліту. Тому прийом молока у них супроводжувався бурхливою реакцією «відторгнення» організмом. Однак молоко за смаком нагадує материнське, тому люди намагалися і намагалися його пити, що поступово призвело до появи генетичної мутації, що дозволяє людям спокійно робити це. Зараз в дорослому стані лактозу можуть засвоювати менше половини дорослого населення земної кулі.

Факт № 2: Молоко - для білих!

У жителів Китаю, Африки, Південно-Східної Азії і американських індіанців колір шкіри не білий. І у них геть відсутній ген, що відповідає за переробку лактози. Тобто, вони ближче до природи. Діти п'ють материнське молоко до 2-5 років, а потім вже ніколи його не вживають, у зв'язку з непереносимістю.

Факт № 3: Молоко - в ванну!

Не кожна жінка може дозволити собі ванну з молока, а от норовлива Поппея, друга дружина Нерона щодня приймала молочні ванни з молока 500 ослиць. Кажуть, що шкіра у Поппеї була дуже ніжною і гладенькою. Її сучасники говорили, що у Поппеї все добре, крім душі. Також, цим методом користувалася і легендарна Клеопатра, яка своєю красою вразила не одну сотню чоловіків.

Факт № 4: Кожному народові - свій кисломолочний продукт

Росіяни першими навчилися робити сметану і сир, українці - варенець, казахи - айран, карачаївські горяни - кефір, грузини - мацоні. Справжній смак цих продуктів можна відчути лише в глухих селах, де збереглися старовинні техніки їх приготування.

Факт № 5: Молоко степових кобил лікує

Кумис - напій, який виготовляється з молока степових кобил, славиться тим, що чоловіків бадьорить, а жінок молодить. Про це говорили в 1967 році, в Канаді, після того, як делегація Казахстану представила там цей напій. На нього з'явився такий ажіотажний попит, що довелося спорядити додатковий літак.

Дійсно, кумис використовувався для лікування ослаблених людей. Перша кумисолікарня була організована під Самарою ще в 1858 році лікарем Постніковим Нестором Васильовичем. Цікаво, що він давав пити кумис в строгому дозуванні залежно від захворювання.

Факт № 6: Гроза, дійсно, впливає на молоко

Біохіміки з'ясували, що у швидкому прокисанні молока в грозу винні довгохвильові електромагнітні імпульси, які здатні проникати в будь-яку речовину. Тому навіть зберігається в холодильнику молоко в грозу скисне.

Факт № 7: Жаба - хранитель молока

Виявляється, шкірні залози звичайних жаб виділяють особливі речовини, які володіють антимікробними та протигрибкові властивості. Молоко є агресивним середовищем для жаби, от вона і виділяє багато подібних речовин, щоб захиститися, а в результаті - не дає молоку прокиснути. Метод, треба сказати, не дуже гуманний стосовно жаб і абсолютно не вивчений з точки зору впливу збагаченого жаб'ячими антибіотиками молока на людину.

Факт № 8: Коров'яче молоко - харчування для теляти

Корова не дає молока, поки не отелиться. Після отелення молоко їй потрібно, щоб вигодувати теляти. У звичайних умовах теля смокче вим'я кілька місяців, а потім переходить на живлення травою. В умовах виробництва корові дають один раз народити, а потім до кінця життя безперервно доять, щоб лактація не припинилася. А теляти корова може навіть і не побачити.

Факт № 9: Молоко можна використовувати не тільки для їжі

Господині стверджують наступне:

- Молоком легко виводити чорнильні плями (але тільки свіжі!);

- Молоко підсилює блиск позолочених рам і дзеркал;

- Молоко освіжає вид клавіш;

- Якщо при пранні білих фіранок до розчину синьки додати трохи молока, то вони будуть виглядати ще краще.

Факт № 10: Невидимий фактор

В.І. Ленін писав невидимим чорнилом і передавав листи з в'язниці на волю. При цьому чорнильниця була зроблена з хлібної м'якушки, а замість чорнила в неї наливалося молоко. При висиханні воно ставало невидимим. А прочитати послання можна було, нагрів лист листи, наприклад, над полум'ям свічки.

Факт № 11: Молоко як снодійне

Часто рекомендують приймати склянку теплого молока на ніч, для того щоб краще спати. Однак молоко просто знижує шлункову секрецію, так як тривало перетравлюється. Такою же дією володіє будь-яка нейтральна їжа.

Факт № 12: Миття з секретом

Мити молочну посуд потрібно спочатку в холодній воді, а потім вже у гарячій. Якщо відразу обробити посуд гарячою водою, то молочний білок стає в'язким, клейким і погано відмивається зі стінок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи