Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ТСН викрила серед спостерігачів ОБСЄ російського шпигуна

Світ:

Серед спостерігачів ОБСЄ на Луганщині опинилися військові розвідники з Росії. Журналісти ТСН розшукали докази, що в міжнародній місії працюють нишпорки з країни-агресора. Досі на адресу ОБСЄ звучали лише загальні підозри, що ця місія не така вже й незалежна. 

Які ж саме обов'язки виконують кадрові військові з головного розвідуправління РФ в Україні - керівництво ОБСЄ деталей не розголошує. Тим часом журналістка ТСН Ганна Бока застала на гарячому, як один із розвідувачів у вільний від патрулювання час проводив ще й пропаганду за "русский мир" містянам на Луганщині. "Не хвилюйтеся! Ми ще трошки повоюємо в Сирії і повернемося" - таке можна почути в місті, де ще в околицях кілька тижнів як не гудить зброя, а люди лишень прислухаються, чи це перемир'я. Цікаво, що таку "заспокійливу" пропаганду провадив член місії ОБСЄ.

Згодом виявилося, що чоловік не лише член місії, а й спецпризначенець головного розвідуправління РФ. Проте спершу на камеру він зізнавався в любові до України. А вже пізніше погрожував журналістам за зйомку.

Уже за півгодини його керівництво звільнить і пояснить - за те, що представник відомої організації у центрі міста блукав напідпитку. Аби приховати скандал, осоловілого спостерігача з Росії колеги з інших країн спробують заховати в готельний номер. Керівництво луганського осередку на знімальну групу ТСН викличе охорону. А речник ОБСЄ в Україні наголосить - за непристойну поведінку пробачення не буде жодному із членів їх команди.

"Було б несправедливо якби цей інцидент з однією людиною кинув тінь на 590 міжнародних спостерігачів", - заявив речник. Чому керівництво ОБСЄ так переймається лише поведінкою, а не минулим своїх підопічних, журналісти запитали і в київському осередку, і в головному австрійському офісі. Там лишень запевнили, що у складі моніторингових груп на Донбасі працює усього 32 громадянина з країни-агресорки, і всі вони - професіонали.

Тим часом той, кого в ОБСЄ називають фахівцем – журналісти застали за збиранням валізи. Він приголомшив відвертістю. "Я Максим Удовиченко, я справді спостерігач ОБСЄ. Так, я служив у російський збройних силах. Так, я спецназівець в головному розвідуправлінні. Ти потрапила не на ту рибу. Я офіцер ГРУ. Вони мене зараз викликали, вони ж знають хто я", - розповідає чоловік журналістці на камеру.

Удовиченко додає, що потрапити у міжнародну місію йому було нескладно.

Не розпізнали у спостерігачі ворожого розвідника і в українському МЗС, і в СБУ.

"Я через МЗС зареєструвався, пройшов співбесіді, пройшов письмову роботу. Це не можна списувати з Інтернету. Але ж я росіянин", - каже чоловік.

А ще росіянин виказує, що з окупаційної армії на Сході України його друзі перебралися у Сирію. А ще за версією шпигуна, на відрізаному Донбасі зосталися переважно місцеві бойовики.

На прощання росіянин показує фото, як воював у Чечні. І не приховує, його товаришів-армійців ніхто не жене воювати в Україну. "Нас ніхто не примушує. Солдати військові-тупорилі", - каже чоловік.

Тим часом в одному з сєвєродонецьких ресторанів персонал з полегшенням вітає звістку по звільнення горе-спостерігача. Виявляється, що за час служби Максим Удовиченко став зіркою серед місцевих шинкарів. Грішив не лише росіянин, згадують крадькома офіціанти. І додають, як у самий розпал війни спостерігачі здіймали розгардіяш у ресторані, а втихомирити їх вдавалося лише фотографією колишнього губернатора Москаля.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи