Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У бойовиків «ЛНР» — нова потужна зброя (Відео)

Бойовики на Донбасі похвалились новим озброєнням, яке готові застосовувати проти українських військових. Ця важка техніка буквально дихає вогнем, тому й називається серед військових «Змій Горинич». Терористи вже й відео зняли, як вчились гатити зі «змія».

«Ополченцям напередодні літніх боїв… привезли нову чудо-зброю. На одному з полігонів під Луганськом ополченці з Народної міліції провели успішні випробування термобаричної установки УР-07 «Змій Горинич», — похвалились терористи.

Вони і не приховують, що збираються у наступ і будуть застосовувати таку установку проти українських військ.

«Ця диво-установка допоможе доблесним ополченцям розмінувати території перед проривом і при необхідності накривати позиції українських карателів всеспопеляючим вогненним вихором, завдаючи їм колосальні втрати в живій силі і техніці», — пишуть терористи.

Додамо, що установки УР-77, що отримали у військах прізвисько «Змій Горинич», — це російська зброя, яку придумали і активно використовували ще за часів СРСР.

Первісне її призначення — розмінування.

Одна з останніх модифікацій 2013 року — розроблена в інженерному НДІ м. Балашиха і виготовлена ​​на Рубцовському машзаводі УР-07М. Ця установка для розмінування зібрана на базі шасі БМП-3 і має здатність пробивати мінні поля, включаючи сейсмічні і з подвійним детонатором, на відстані до одного кілометра.

УР-07М здатна протягом декількох секунд пробити безпечний коридор на мінному полі, по якому зможе пройти не тільки піхота, але і бойова техніка.

Машина ж розмінування УР-77 «Метеорит», знана як «Змій Горинич», встигла взяти участь майже у всіх війнах, в яких брали участь СРСР та Росія, починаючи з афганської. Є інформація, що у деяких конфліктах її використовували не тільки за прямим призначенням: кілька разів вони виконували роль артилерії, закладаючи заряди на вулицях, які належали противнику. Можна уявити, що було на місці будинків після підриву шнура.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи