Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Харкові знесли пам'ятник Леніну

Демонстранти підпиляли статую знизу за допомогою шліфувальної машини – болгарки, і стягнули з постаменту металевими тросами. Увечері неділі губернатор Харківщини Ігор Балута підписав розпорядження про демонтаж пам'ятника.

Документ оприлюднив у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він був присутній на площі та повідомив, що під час демонтажу монумента ніхто не постраждав.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook, що наказав припинити раніше відкриті кримінальні провадження щодо пошкодження монумента після розпорядження голови ОДА.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що він дав команду міліції убезпечити "людей, а не ідола".

"Ленін? Нехай падає .. Аби люди не постраждали. Аби цей кривавий комуністичний ідол, йдучи, не додав собі жертв. Аби негідники і падлюки не скористалися бурею емоцій харків'ян, не використали це для чергових зіткнень", - написав міністр у Facebook.

Він ствердив, що правоохоронці "готові зустріти провокаторів, охочих скористатися ситуацією".

Як написав радник міністра Антон Геращенко, площу раніше оточили озброєні бійці зі спецпідрозділів міліції, аби попередити ймовірні провокації.

Як повідомляло управління МВС у Харківській області, на площі Свободи в Харкові увечері неділі зібрались приблизно три тисячі мітингувальників.

Міліція порушила кримінальне провадження щодо знищення чи пошкодження об'єктів культурної спадщини та об'єктів власності.

ЗМІ пишуть, що багато учасників акції були в балаклавах, декотрі тримають національні прапори, а також стяги батальйону "Азов" та "Правого сектора".

Раніше активісти вибили на постаменті напис "Слава Україні!" і емблему Соціал-Національної Асамблеї.

Удень у Харкові пройшла багатотисячна хода на підтримку єдності України, в якій, за даними облдержадміністрації, взяли участь більше 8 тисячі людей.

Активісти пройшли від оперного театру до площі Конституції та провели мітинг біля пам'ятника Незалежності

Як повідомляє агенція "Інтерфакс", на чолі колони йшли молоді люди в балаклавах з розтяжкою "Харків - це Україна", вони скандували "Слава Україні!", "Одна єдина соборна Україна!".

Далі в колоні слідували люди з державними прапорами, а також з партійною символікою "Свободи", "Батьківщини" та "Правого Сектора".

На акції були присутні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Проведення цієї акції було ініціативою громадськості, обладміністрація її підтримала. Я думаю, правильно, щоб свою думку на мітингу висловлювали саме активісти з активною громадянською проукраїнською позицією", - сказав пан Балута агенції "Інтерфакс".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи