Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві пройде Фестиваль ядерного стресу "Реакція"

14 травня у столиці відбудеться Фестиваль ядерного стресу "Реакція", під час якого митці, вчені та природозахисники поділяться своїм баченням енергетичного майбутнього України.

Про це повідомляють організатори у facebook.

У рамках фестивалю буде облаштовано кілька інтерактивних зон, кожна з яких – погляд зсередини на атомну енергетику і безпечні альтернативи.

"Зона ураження присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії. Фото та відео, інсталяції відтворять частину атмосфери, що панує у сучасній, але знівеченій катастрофою Прип’яті. В АЕС сьогодні буде провізуалізовано цикл виробництва атомної енергії. Тут дискутуватимуть про сучасний стан цієї галузі в Україні та світі, аналізуватимуть міфи та реальні загрози", - йдеться в повідомленні.

Лектори та майстри з Києва, Дніпропетровська, Мінська розкажуть про альтернативну енергетику, до якої можна наблизитись, об’єднуючись у впровадженні змін – від повсякденного життя до державного рівня.  

Участь у фестивалі візьмуть письменниця Оксана Забужко, театральна студія "Чорний квадрат", швейцарський фотограф Нільс Аккерман, Міжнародна Триєнале Еко-Плакату "4 Блок" та ін.

На вечірній сцені "Реакції" виступлять музикант та еко-активіст Норман Шелест, кавер-бенд Mr. Bell, барабанне шоу STEEL BEAT, інді-рок гурт Black Maloka.

Також на гостей чекають квести, розваги та смаколики від "ВеганоХулігано" і "МоркваКлуб".

Захід відбудеться на території галереї "АртПричал", що на вулиці Набережно-Хрещатицькій, причал №2).

Початок об 11:00.

Вхід вільний.

 

 

Наші інтереси: 

Тенденції нового часу. Енергетичну політику України негайно потрібно міняти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи