Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Латвії закривають останній російськомовний канал

Категорія:

Власники латвійського російськомовного каналу ТV5 вирішили закрити його через нерентабельність.

Власник каналу - компанія MTG TV Latvia - заявила, що ринок російськомовного телебачення в Латвії перенасичений, а витрати на виробництво місцевого продукту високі. Доводилося конкурувати з каналами, які ретранслюються з Росії без підтримки від держави. Тому ТV5 роками працював зі збитками і на початку квітня 2016 року припинить мовлення.

ТV5 входить до п'ятірки найпопулярніших каналів серед російськомовної аудиторії Латвії, поступаючись лише російському Першому каналу, РТР, НТВ і РЕН-ТВ. Окремі російськомовні блоки присутні й у інших телемовників.

Латвійські політики не раз говорили про необхідність розвивати місцеве мовлення російською на противагу не завжди якісній продукції з Росії. Раніше латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (НРЕЗМІ) вирішила оштрафувати Перший Балтійський канал (ПБК), який ретранслює в Латвії Перший канал Росії, "за подачу односторонньої і необ'єктивної інформації про події в Україні".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи