Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У НАТО визнали, що Захід програє у інформаційній війні проти Росії

Світ:

Москва використовує свободу преси у західних країнах для поширення дезінформації. Серед кожних 50 облікових записів, які поширюють дописи російського телеканалу, 16 роблять це систематично, що можна з високою вірогідністю підтвердити, що вони – "боти"/

Командування НАТО закликало західних союзників активніше боротися з розповсюдженням дезінформації, якою Росія супроводжує свої військові авантюри, пише ZN,UA.

Коли в Криму з'явилися російські військові без розпізнавальних знаків, Москва заперечувала, що це її солдати. Лише коли анексія була завершена, російська влада визнала, що відправила армію в сусідню країну.

Директор НАТО зі стратегічних комунікацій Яніс Сартс заявив, що Захід намагається наздогнати Росію, ІДІЛ і навіть Китай.

"Технологія - наша. Локомотиви ринку знаходяться в наших країнах. І тим не менше, ми ведемо цю дискусію, відчуваючи, що нас до цього поволі підштовхують різні гравці: Росія, "Ісламська держава", а також, хоча менш помітно, Китай", - сказав він.

В цей же час, старший редактор журналу The Economist Едвард Лукас  звернув увагу на російський пропагандистський телеканал Russia Today і підкреслив, що його роботу не можна вважати журналістикою.

"Росія дійсно вловила суть атмосфери часів "пост-правди", і тепер вони брешуть абсолютно безпардонно. Вони розуміють слабкість наших ЗМІ в епоху після Холодної війни, яка полягає в тому, що для нас справедливість переважає над правдою", - сказав Лукас, додавши, що Заходу варто більше працювати над "гігієною в соціальних мережах", в яких російські тролі розміщують велику кількість неправдивих повідомлень.

Росія бачить в інформаційній стратегії один з ключових стовпів планування конфліктів, в той час як Захід відстає в цьому питанні.

"Ми далі боремося десь на узбіччі, хоча робота в сфері стратегічних комунікацій, правильно фінансована, надзвичайно дешева в порівнянні з іншими витратами", - сказав керівник стратегічних комунікацій НАТО Марк Лейті.

Раніше видання The Economist писало, що російська пропаганда лише вдає популярність в соцмережах. Серед кожних 50 облікових записів, які поширюють дописи російського телеканалу, 16 роблять це так систематично, що можна з високою вірогідністю підтвердити, що вони – "боти".


 

Наші інтереси: 

США не припускали, що РФ є нечесним гравцем світової політики, тому і програють у гібридній війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

НАТО не програє,а просто включили дурня разом із ООН і їм подібними "цивілізованими" канторами.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

То все не важливо. Важливо ось це.

https://www.youtube.com/watch?v=0EP7flSrQ2I

Прослухайте виступи представникiв (першi три виступи) ЗДА, Францiї та Великої Британiї на засiданнi Ради Безпеки ООН. Цiкавий також виступ представника України - ближче до кiнця. Коли виступав представник Сирiї, то представники вище названих трьох постiйних членiв РадБезу ООН вийшли iз примiщення.
ї

Хай Буде!

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Вже бачу, як в країнах минулого Варшавського договору з'являються зелені чоловічки без розпізнавальних знаків та 'захищають' місцеве населення від орд іммігрантів з Африки та Азії. Також ця самооборона 'захищає' спільні християнські цінності Европи та подібні речі :) Путін 'переобереться' на наступну каденцію і почне втілювати свій план, переступивши Україну. І що на це НАТО?

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

У РФ - жодного шансу не те що на перемогу, а навiть на так зване "збереження обличча" при програшi. Питання тiльки одне: Гаага чи ... до Гааги не доживе.

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

НАТО не програє,а просто включили дурня разом із ООН і їм подібними "цивілізованими" канторами.

Вірю в те, що розумію.