Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Швеції відкрився магазин без продавців

Все, що потрібно зробити заздалегідь, - це зареєструватися на сайті та завантажити мобільний додаток. Потім використати смарфон для сканування товарів. В кінці кожного місяця покупці отримують рахунок.

У Швеції в кінці січня цього року запустили магазин, в якому немає жодного співробітника. Він знаходиться в шведському місті Вікен з населенням 4227 осіб. Покупці можуть придбати в ньому молоко, хліб і будь-які інші предмети першої необхідності, використовуючи тільки свій смартфон. 

Така ідея народилася у 39-річного IT-фахівця Роберта Иллиясона, який залишився вдома наодинці зі своїм голодним сином. Побачивши, що в холодильнику не залишилося жодної пляшки молока, Роберт сів за кермо і їхав 20 хвилин з маленького містечка Вікен на півдні Швеції, щоб знайти відкритий супермаркет.

Саме тоді він і вирішив відкрити свій цілодобовий магазин, де не будуть працювати касири або продавці. Відвідувачі можуть використовувати свої мобільні телефони, щоб відкрити двері, і просканувати покупки.

 Єдиною складністю для господарів магазину залишаються тільки розвантаження товару та розміщення його на полицях. Щоб запобігти крадіжкам у магазині встановили 6 камер безпеки.

Крім того, господарі отримують повідомлення, якщо двері магазину залишаються відчиненими більше 8 секунд або якщо вони зламані. Але за 2 місяці роботи, за словами господарів магазину, у них не було жодних проблем. 

Наші інтереси: 

Нові технології рулять! Це здається неймовірним, але й ми поступово до цього прийдемо. Хто думав ще 10 років тому, що ми будемо купляти квитки на поїзд чи літак через інтернет і показувати цей квиток провіднику вагона прямо на смартфоні. Хто думав ще 25 років тому, що у нас у кожного будуть мобільні телефони, без яких ми тепер не уявляємо життя. Неймовірно для молоді сьогодні уявити, що ще 22 роки тому у мене не було навіть звичайного телефона, і я ходила до телефонного автомата (якщо він не був поламаним, що часто траплялося), з якого за 15 копійок дзвонила....

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Скандинавія це казка,яку можуть згубити емігранти..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Скандинавія це казка,яку можуть згубити емігранти..

Вірю в те, що розумію.