Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Сінгапурі можна буде робити грошові перекази за номером мобільного телефону

У 2014 році Сінгапур першим запустив цілодобову систему міжбанківських переказів під назвою Fast. Тепер там запустять платіжну систему, подібну британської Paym, яка дасть можливість користувачам відправляти гроші за номером мобільного телефону одержувача. Ініціатива націлена на те, щоб мінімізувати обіг готівки.

У Сінгапурі готівка в обігу сягає 8,8% ВВП. Для порівняння, в Австралії – 4,4%, в Швеції – 2,12%.

Згідно з недавнім дослідженням Державного кредитного управління Сінгапуру і KPMG, соціальні видатки такої залежності від готівки сягають близько 0,5% або 2 млрд доларів на рік.

Однією з причин є те, що люди просто не знають номерів банківських рахунків тих, кому вони хочуть відправити гроші. У зв’язку з цим Державне кредитне управління Сінгапуру розробляє систему, яка дозволить робити переклади через Fast за номером мобільного телефону.

Раніше повідомлялося про те, що в Сінгапурі відкриють Центр розвитку технології блокчейн. Американська корпорація IBM відкриє перший Центр розвитку технології blockchain (Center for Blockchain Innovation) в Сінгапурі спільно з місцевою владою.

Наші інтереси: 

Технології випереджають розвиток суспільства. Високі технології - більш розвинене суспільство.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи