Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна направить до Гаазького трибуналу матеріали на керівників РФ, "ДНР" і "ЛНР", як тільки Порошенко дасть згоду

Спецтема:

Українська сторона підготувала всі необхідні документи для звернення до Міжнародного кримінального суду (Гаазький трибунал) щодо притягнення до відповідальності керівництва Російської Федерації, "ДНР" і "ЛНР" за злочини проти людяності.

Для старту процедури необхідна лише відповідна заява президента України Петра Порошенка.

"Здається це зависло десь у Кабінеті міністрів. Ми всю інформацію надали. У будь-якому разі, тут важко пред'явити якісь претензії до Кабінету Міністрів, тому що для того, щоб пішов процес, необхідна заява від глави держави, адже постанови парламенту не вистачає",- розповів заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

Він пояснив, що для початку розгляду матеріалів в офісі прокурора Гаазького трибуналу необхідне звернення глави Української держави.

"Міністерство закордонних справ передало до Адміністрації президента проект цього звернення, але, наскільки мені відомо, його досі не підписано, тому, не маючи звернення, направляти ці матеріали немає сенсу",- розповів В.Касько.

При цьому заступник генпрокурора знову наголосив на важливості ратифікації Україною Римського статуту для належної правової роботи України з цією інстанцією.

"А взагалі-то дуже бажано ратифікувати Римський статут. Ми цього чомусь досі не зробили, хоча Генпрокуратура щоразу підписує відповідні проекти закону і виступає обома руками за те, щоб ми ратифікували Римський статут і все йшло у встановленому ним порядку", - зазначив В.Касько.

Генпрокуратура України раніше підготувала матеріали для звернення до Гаазького трибуналу і передала їх Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося, 4 лютого Верховна Рада України визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду щодо вчинення злочинів проти людяності і військових злочинів вищими посадовими особами Російської Федерації та керівниками терористичних організацій "ДНР"/"ЛНР", які призвели до особливо тяжких наслідків і масового вбивства українських громадян.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не дасть, бо може і сам потрапити

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Не дасть, бо може і сам потрапити