Зображення користувача Зірка Вітошинська.
Зірка Вітошинська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна отримала шанс швидко перетворитися на геополітичного лідера Євразії

Спецтема:

Україна отримала шанс стати впливом геополітичним гравцем. Результати проведення брекзіту викликали ефект бомби в старенькій Європі, розворушивши і вітчизняний політикум. 

З одного боку ріденькі групи “єврооптимістів” та урядовців, які переконували країну у масштабних здобутках у зовнішньополітичній діяльності, отримали потужний удар із Заходу: усі катання на велосипедах та гучні заяви про готовність ЄС прийняти Україну до складу Європейської співдружності націй перетворились на марево. Фіктивність усіх тих кроків стала наочною після заяв європейських лідерів. Політологи та громадськість знову заговорили про те, що “нас там ніхто не чекає – вони самі розвалюються”.

Об’єктивно, ЄС не потрібна країна, яка веде війну (та ще й гібридну), населення якої отримує зарплати та пенсії на рівні африканських країн, а перші особи держави входять до першої десятки корупціонерів панамагейту. Про це неодноразово відкрито говорили західні лідери. З іншого боку, Сорос, слідом за лідерами громадської думки ЄС, наголосив, що Євросоюз доживає свої дні, і невдовзі як міждержавне утворення розвалиться.

Втім, якщо бути об’єктивним, власне вступ до ЄС ніколи не був пріоритетним для українців. Більшість учасників Майдану заявляли, що вийшли
протестувати не через відмову вступу до Євросоюзу, а через небажання втягування України до Таможенного союзу Росії. Прихильники цих Союзів розділили країну навпіл на прихильників і критиків. ЄС та російський (“Тайожний” в народі) союзи несуть в собі фатальні загрози для українців та вітчизняного бізнесу та ресурсів. Адже, як західноєвропейські капіталісти, так і кремлівські олігархи не бажають сильної і потужної України. Для них ми, у кращому разі, сировинний придаток
і масовий споживач їх товарів. Не більше. Це чудово розуміють мільйони українців, і тому підтримують той чи інший варіант за принципом “обираючи з двох зол менше”.

Однак, в Україні давно витає ідея третього шляху, який вона може обрати. Раніше серед середнього класу цю ідею пропагували під назвою Балто-Чорноморського союзу. У соцмережах проект охрестили “Друге ВКЛ” (Велике Князівство Литовське). Ідею окрім українців активно підтримують праве білоруське середовище та країни Балтії.

Про перспективу відкриття цього вектору в політиці країни озвучили деякі політологи. А сьогодні підхопив спікер парламенту Андрій Парубій. На зустрічі у Трускавці
з польським політиком Кухчинським озвучили тему про поновлення розвитку теми “Міжмор’я”. Правда тепер проект охрестили назвою “АБЧ”, плануючи до міждержавного утворення залучити ще й країни Адріатики.

Ідея такого союзу і справді перспективна для України. Правда існує, поки що, як ідея у несформованому вигляді. Хоча надзвичайна потужність перспективності такого утворення лежить на поверхні. Для розуміння необхідно зробити невеликий історичний екскурс. Так, Київська Русь ІХ-Х ст. з’явилась як велетенська феодальна імперія завдяки тому, що князі на київських пагорбах узяли під свій контроль головні торгові шляхи Центральної та Східної Європи. Це не лише відомий “Шлях із варяг у Греки” з Балтики до Середземного моря. Це древній шлях Київ-Регенсбург.  Він ішов прямою лінією через Правобережну Україну повз Карпати до Дунаю, і закінчувався у Австрії. Завдяки контролю над цими та менш важливими шляхами Русь стала Щитом Європи, і постала з темних віків могутньою і надпотужною супердержавою свого часу.

Про важливість шляху Київ-Регенсбург сьогодні може засвідчити той факт, що в Закарпатті, де шлях закінчується кордоном, сформувалась надпотужна сила контрабандистів, закарпатська мафія і могутні олігархічні клани. Ввічлива блокада російських фур на цьому шляху патріотичними організаціями викликала справжню істерику у Москві. А це ж не державна блокада, не на повну. Уявіть, як можна було натиснути на Кремль, якби ми перегородили цей шлях сполучення.

Якщо Київ проявить ініціативу і буде переконливо залучати до об’єднання зацікавлені країни, Україна зможе побудувати надпотужну конфедерацію країн, які будуть контролювати значну частину Балтійського, Чорного та Адріатичного моря, судноплавну частину Дунаю, древній шлях Київ-Регенсбург. Крім цього, це масштабна площа авіасполучення. Така конфедерація країн у разі об’єднання зможе швидко отримати надзвичайні прибутки до своїх бюджетів. Адже у новому Союзі виникнуть нові правила, за якими будуть змушені грати як східні країни (той же Китай), так і країни Західної Європи.

Перенаправлення і освоєння такого потужного грандіозного фінансового потоку може стати вибуховим поштовхом для України та союзних держав. Адже мова йде про сотні мільярдів. Міжмор’я об’єднає головні слов’янські держави та історично й економічно пов’язані з ними. Економічна потуга Союзу дозволить сформувати і надпотужний військовий союз, який дозволить протистояти будь-яким геополітичним гравцям. І Україна тут зі своїм військово-промисловим комплексом, космічною галуззю та можливістю відновити ядерний потенціал має всі шанси задавати тон у такому об’єднанні.

Але у цій ідеї є найголовніша проблема – боротьба з корупцією. Без жорсткого викорінення мафіозних контрабандних схем ця ідея перетвориться у чергову балаканину про те, як би було непогано утворити такий Союз. Міжмор’я стане перспективним проектом, якщо усі фінансові потоки, що зараз контролюють олігархи, візьме під свій контроль держава, і весь цей фінансовий ресурс буде ефективно використовуватись державним бюджетом, а не олігархічними кланами. Потік із сотень мільярдів дозволить нам швидко здійснити потужний якісний стрибок у розвитку країни, модернізувавши Україну до рівня розвинених країн ЄС та США.

Джерело: Сергій Вакула, Інформатор.

(підкреслення – ЗВ)

Наші інтереси: 

Міжмор’я все більше приваблює у сьогоднішньому хаосі, до якого привів матеріалістичний підхід інших союзів.

Етномережа «Народного оглядача» опрацьовує цю давню «Спільну справу» (« Res-publica») новим, чесним та мудрим науковим підходом до всіх ділянок життя - з любов’ю до України та її братів-союзників.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь цілком! А оце - моя творча ілюстрація до статті... Нещодавно почав опановувати відео-монтажер і створив власноруч кліпан на один із своїх гітів
https://youtu.be/GlorLls7Z4Y

Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Погоджуюсь цілком! А оце - моя творча ілюстрація до статті... Нещодавно почав опановувати відео-монтажер і створив власноруч кліпан на один із своїх гітів
https://youtu.be/GlorLls7Z4Y

Хай буде!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цікава "ілюстрація", Барде! Якби я "вчора народилася" - вона мене б налякала. А так, мене розсмішила :)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Зірка Вітошинська каже:
Цікава "ілюстрація", Барде! Якби я "вчора народилася" - вона мене б налякала. А так, мене розсмішила :)

Дякую, Зірко! Тож і я хотів було посмішити учасників Помаранчевої революції, коли у одних революціонерів попросив гітару і заспівав оцей Гайль. А вони, замість того, щоб позитивно поржать, насупили свої цнотливі бровенята, склавши губенята дудочкою: н-і-і, не треба нам фашистських пісень, ми люди мирні... Довелось мені фашистові тишком-нишком мотати вудки - щоб не постраждати від їх, мирних.

Хай буде!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Стаття просто ЧУДОВА! Дякую!

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Барде, відео дуже цікаве і з гумором.

Ми завжди успішні!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Сергій Стецько каже:
Барде, відео дуже цікаве і з гумором.

Дякую, Сергію!

Хай буде!

Зображення користувача Сергій Стецько.
0
Ще не підтримано

Україна має геостратегічне становище в Європі.
Воно визначене Богом, оскільки саме ми українці тут жили споконвіку і наснажували цю святу Землю. Своєю працею, піснею, любов*ю, творчістю, потом, кров*ю, вишиванкою, і ще багато, багато чим.
Саме тут найбільші чорноземи, саме тут найперше заспівали, саме тут ... ще багато чого.
Геостратегічне положення України розуміє і ЄС і рф.
Але вони бачать нас не як суб*єкт співдружності, а як об*єкт.
В цьому їх стратегічна помилка. І слава Богу. Чим більше помиляється суперник, тим потужніші шанси в України стати силою...

Ми завжди успішні!