Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна стане частиною нового транспортного коридору

Спецтема:

Україна приєдналася до створення транспортного коридору від Балтики до Егейського моря. Ідея Міжмор'я набирає обертів. 

Таку новтну повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

Відповідну декларацію щодо будівництва міжнародного транспортного коридору з півночі до півдня Європи з відгалуженнями у напрямках України та Білорусі під назвою Via Carpatia було підписано у Варшаві.

"Важливим елементом сьогоднішньої декларації є приєднання України і Туреччини до співпраці в рамках Via Carpatia і розширення ініціативи за рахунок країн, які не входять до ЄС. Це дозволить зміцнити співпрацю в рамках Східного партнерства і економічний обмін з країнами Близького сходу", - йдеться в заяві міністерства інфраструктури і будівництва Польщі.

На варшавській зустрічі з питань реалізації проекту транспортного коридору, крім польської сторони, були представники профільних міністерств з України, Румунії, Болгарії, Угорщини, Чехії, Туреччини і Словаччини.

Від України декларацію у справі Via Carpatia підписала заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер.

"Це важливий комунікаційний шлях, який відкидає правило, яке діяло до цього часу щодо реалізації комунікаційних шляхів лише на вісі схід-захід", - заявив польський міністр. За його словами, кошти на будівництво коридору "не перевищують середніх європейських коштів реалізації дорожніх інвестицій".

Зміцнення співпраці між країнами, через які пройде коридор, дозволить залучити європейські кошти на його створення, зокрема в рамках інструменту CEF (Connecting Europe Facility).

Наші інтереси: 

Ще один маленький, але важливий камінчик у створення фундаменту Міжмор'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Хай Буде!

Хай Буде!