Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Індії дельфінів визнали особистостями

На днях влада Індії надала дельфінам статус «особистостей», але, правда, у документі повідомляється, що ссавець все таки «не людина». Таким чином, Індія стала першою країною, яка визнала самосвідомість та інтелект цих істот.

Дане рішення прийняло Міністерство навколишнього середовища та лісів Індії. Крім цього, відомство заборонило різні шоу, в яких беруть участь дельфіни, які у неволі. За повідомленням міністерства, представники ряду китоподібних мають свої специфічні права.

Дельфіни є дуже розумними створіннями з високо розвиненою соціальною структурою. У ході недавніх досліджень з'ясувалося, що дельфіни звертаються один до одного на ім'я, а також пам'ятають унікальні свистки - це назви від своїх старих «друзів», які вони могли чути більше 20 років тому і тільки один раз.

Минулі дослідження показали, що у дельфінів є самосвідомість, як у людини. Вони беруть участь у складних зв'язках з представниками свого виду, використовують складні граматичні пропозиції. До того ж, дельфіни розмовляють своєю мовою.

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Гарна новина. Сподіваюсь колись в Україні заборонять шоу із невільними людьми :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Гарна новина. Сподіваюсь колись в Україні заборонять шоу із невільними людьми :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)