Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 2

В Португалії тестують гібридний сонячний вітрогенератор

Незвичний вітрогенератор з футуристичним дизайном тестують в Португалії, в гавані міста Порту. Установка Omniflow представляє собою інноваційний вітрогенератор з вертикальною віссю обертання, який додатково оснащений сонячними панелями, повідомляє Новый регион.

Гібридний вітряк виробляє енергію двома способами: високоефективні сонячні панелі генерують електрику, коли стоїть сонячна погода. Разом з тим, горизонтальні лопаті ротора працюють незалежно від напрямку вітру. 

За заявою виробника, вітротурбіна Omniflow (модель OM3.8 з ротором діаметром 1,75 м) має номінальну потужність в 1060 Вт при швидкості вітру 11 м/с і здатна виробляти пікову потужність до 3000 Вт. Обертання лопатей починається вже при швидкості вітру 1,5 м/с, а максимально допустима швидкість вітру - 45 м/с.

Новинку було розроблено за підтримки європейського дослідницького центру. Такі вітряки можна встановлювати як на земній поверхні, так і на дахах будівель, наприклад, в якості додаткового джерела енергії. При цьому зазначається, що шумове забруднення пристрою мінімальне. 

Із заходом сонця автоматично включаються світлодіодні ліхтарі, використовуючи накопичену енергію розміщених в корпусі акумуляторів.

На сьогоднішній день технологія знаходиться на стадії тестування, про вартість вітряка Omniflow наразі не повідомляється.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

За такі коментарі в майбутньому будемо знімати бали.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

+

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

За такі коментарі в майбутньому будемо знімати бали.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!