Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні почали стежити за незаконною вирубкою лісу за допомогою дронів

Експериментальними ділянками стали лісовий масив площею 3284 гектари між Бояркою і Малютянкою на Київщині та територія національного природного парку «Залісся», який розташований у межах Броварського району Київської області та (частково) Козелецького району Чернігівської області. 

Стартап Drone.UA провів пілотний комерційний проект, повідомляє Аin.ua

Україна за рік втрачає близько 114 млн грн. на незаконному вирубуванні лісів. Цю суму можна зменшити, використовуючи сучасні технології.

Команда Drone.UA шукає несанкціоновані вирубки на базі системи Zemli.online за допомогою спектральних даних, одержуваних з супутника, або фотофіксації з дронів та вегетаційних індексів(кількість зелені), які розраховуються для кожної окремої ділянки. 

«В ході аналізу двох знімків з супутника Sentinel-2a за серпень 2015 і липень 2016 у лісі між Бояркою і Малютянкою було виявлено дві планові вирубки розміром від 0,5 до 2,8 га загальною площею 38,2 га, які нині засаджені новими деревами, - розповідають у Drone.UA. – Разом з тим у НПП «Залісся» та суміжних територіях ми знайшли 10 га незаконних вирубок розміром від 0,5 до 3 га - «лисини» з’явилися у жовтні 2015 - липні 2016 року. Збиток від незаконних дій становив 4,9 млн гривень».

Як зазначають співробітники стартапу, моніторинг вирубки лісів за допомогою квадрокоптерів дозволяє виявити «гарячі» точки у лісі протягом декількох годин.

«Дрони можуть навіть зафіксувати кількість зайнятої на вирубці техніки та номери машин», - кажуть у Drone.UA.

Згідно з даними Державного агентства лісових ресурсів, у січні-червні 2016 року обсяг незаконної вирубки лісів в Україні збільшився на 36% до 15,8 тис. куб. м порівняно з першим півріччям минулого року. 
 

Наші інтереси: 

Сучасні технології на службі закону і порядку!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

На Буковину б команду дронників Два роки тому свободівці боролись проти незаконної вирубки лісів але безуспішно бо закони України не давали можливості винних покарати так мені пояснювали ті що вели боротьбу

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

На Буковину б команду дронників Два роки тому свободівці боролись проти незаконної вирубки лісів але безуспішно бо закони України не давали можливості винних покарати так мені пояснювали ті що вели боротьбу