Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні починають виробництво автомата "Малюк"

Категорія:

Стало відомо про багатосторонню угоду, що укладено між розробниками, виробниками та потенційними споживачами щодо організації виробництва дослідної партії унікального українського автомата нового покоління «Малюк» для проведення подальших випробовувань і прийняття рішення про постановку на озброєння.

Автомат  «Малюк», що задумувався розробниками (українська компанія «ІнтерПроІнвест») як варіант глибокої модернізації радянських АКМ та АК-74 за схемою булл-пап, після ряду випробувань в реальних умовах та внесення низки конструктивних змін, являє собою самостійну оригінальну конструкцію, що за  показниками точності, надійності та зручності суттєво перевершує легендарні вироби Калашнікова.

Унікальні характеристики автомата вже зацікавили потенційних споживачів – Міністерство оборони та Національну гвардію України, які вже найближчим часом готові розпочати випробування «Малюка». Дослідна експлуатація автомата в окремих армійських підрозділах вже підтвердила високі характеристики та викликала обґрунтований інтерес спецназівців.

«Малюк» сконструйовано за схемою «булл-пап». Зброя оснащена трьома планками Picatinny - для установки додаткових оптичних і механічних пристроїв, зокрема прицілу, рукоятки, сошок та ін. Так само на «Малюкові» кріпиться і глушник, що можна швидко зняти.

Магазини вставляються в спеціальну шахту, яка допомагає не тільки краще їх фіксувати, а й сконструйована таким чином, щоб магазин легко випадав під власною вагою при натисканні кнопки викиду, розташованої поруч з курком. У будь-якому положенні користувачеві зброї магазин дуже легко вставити в ствольну коробку.

В автоматі оптимально використовується енергія порохових газів і застосована конвекційна система відводу тепла від ствола. Завдяки цьому ресурс ствола збільшено більше ніж у два рази у порівнянні з ресурсом ствола автомата Калашникова.

Автомат уніфікований. Передбачена можливість використання зброї, як лівшею, так і правшею. При цьому ергономічна ручка зведення затвору при стрільбі не рухається, що виключає можливість травматизму.

У порівнянні з автоматом Калашникова у «Малюка» значно менша віддача. Ним можна управляти однією рукою: знімати із запобіжника, вести вогонь, міняти магазин і перезаряджати.

Виробництво автомата для військових буде розгорнуто на ДП «Красилівський агрегатний завод», що надасть змогу розширити продуктову лінійку підприємства та створити нові робочі місця.

Незабаром буде представлено і цивільну версію, що може стати сенсацією серед мисливців та тих хто хоче гарантувати власну безпеку. Виробництво цивільного «Малюка» планується розгорнути на потужностях львівського Концерну «Електрон».

З автоматом «Малюк» можна буде ознайомитись під час ХІІ Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека – 2015». «Малюк» буде представлений на стенді ДП «Красилівський агрегатний завод», що буде розгорнуто в рамках об’єднаної експозиції ДК «Укроборонпром» (H-1).

ХІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека - 2015» пройде в Києві з 22 по 25 вересня 2015 року на території Міжнародного виставкового центру за адресою: Україна, м. Київ, Міжнародний виставковий центр, Броварський проспект, 15, станція метро "Лівобережна".

Детальніше про виставку «Зброя та безпека – 2015» читайте в матеріалі ВИСТАВКА «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА - 2015»: СИЛА ДУХУ, МІЦЬ ЗБРОЇ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
зброя
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Хочу зазначити, що буллпап - це схема компонування автоматів, при якому ударно-спусковий механізм та магазин розташовані позаду спускового гачка. У калаша, розробленого Шмайсером, навпаки.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Хочу зазначити, що буллпап - це схема компонування автоматів, при якому ударно-спусковий механізм та магазин розташовані позаду спускового гачка. У калаша, розробленого Шмайсером, навпаки.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Слава Українцям, які виробляють такі речі!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Хай якнайскоріше надійде на озброєння населення!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Це добре, що з таким другом можна натхненно працювати однією рукою, а другою, вести автомобіль, чи обіймати кохану. ;-))

!Щоб стояв у кожній хаті!

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.