Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В умовах кризи у відносинах з Росією в Україну відряджено ​​групу співробітників Пентагону

"Група співробітників Пентагону вирушає до України, щоб допомогти цій країні відновити її роздроблену армію", - повідомляє The Washington Times. За очікуваннями конгресменів і аналітиків, в результаті місія порекомендує США надати Україні ширшу військову підтримку в боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Офіційний представник Пентагону, полковник Стів Уоррен повідомив: у найближчі кілька тижнів група представників його відомства, які спеціалізуються на стратегії і політиці, відвідає Київ, щоб дати оцінку конкретним програмам, які США, можливо, захочуть зміцнити.

Їхнє завдання - спільно з українцями "сформувати і заснувати міцну програму майбутніх зусиль США задля підтримки української армії за допомогою команд експертів, які спеціалізуються на цій темі, і довготривалих радників", сказав Уоррен.

США вживають заходів задля зміцнення оборонної інфраструктури України в момент, коли президент Путін зазнає все сильнішого тиску, зауважує газета. Від нього вимагають припинити підтримку сепаратистів, які захопили владу над частиною Східної України.

Путін все ще критикує Київ за контрнаступальну операцію проти бойовиків. Але Стів Гейніард, у минулого помічник заступника держсекретаря США, прогнозує: "Мені здається, що Путін буде шукати способу зберегти обличчя, щоб уникнути міжнародного розслідування, яке продемонструє провину Росії". "Думаю, він прийде і запропонує припинення вогню на 6 місяців і масу речей, які заспокоять гнів міжнародного співтовариства, а через 6 місяців знову візьметься за своє", - додав експерт.

Для адміністрації Обами інцидент з авіалайнером повинен бути чіткою ознакою того, що настав час постачати Україні озброєння, каже Стівен Пайфер, екс-посол США в Україні. Він уточнює, що українцям потрібні легкі бронебійні озброєння і ПЗРК. "Я хочу гарантувати, щоб потенційна ціна для росіян у разі військового вторгнення в Україну була максимально високою", - пояснює він.

Пентагон постачає Україну раціями, особистими пакетами першої допомоги, спальними килимками, комірами-масками, куртками і бронежилетами, повідомляє газета. "Але Пентагон утримується від задоволення прохань українського Міністерства оборони про все, що могло б сприйматися як пряма військова допомога", - зазначається в статті.

Офіційний представник Пентагону Ейлін Лайнез повідомила, що в найближчі тижні і місяці Україна отримає прилади нічного бачення, тепловізори, військові каски, роботів для дезактивації вибухівки та артилерійських снарядів, а також додаткові рації.

За словами чиновників Пентагону, список бажаного обладнання, поданий Україною на початку року, застарів, а "умови, можливо, змінилися".

Гейніарду неясно, чи будуть успішні зусилля Пентагону. За його словами, для початку американські політики повинні вирішити, якою має стати армія України. "Силою, яка може встояти наодинці і охороняти всі кордони своєї країни? Чи ми просто хочемо, щоб вони могли оборонятися від Росії?" - запитує він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи