Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вашингтон вимагає від України провести реформи "прямо зараз"

Після проведення реформ у Вашингтоні обіцяють сприяти популяризації можливостей в Україні для того, щоб "привести приватний сектор Сполучених Штатів на цей ринок".
 

 

У статті, яка називається «Вашингтон вимагає від України провести реформи «прямо зараз»», опублікованій у французькій газеті Les Echos, йдеться про те, що Сполучені Штати готові залучити інвестиції в Україну, але спочатку країна має провести важкі економічні реформи, як сказала в Києві американський міністр торгівлі, провівши паралель із планом Маршалла.
 
«Україна зіткнулася з серйозними економічними проблемами», - сказала Пенні Прітцкер на прес-конференції після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, який повідомив про початок проведення економічних і соціальних реформ, які повинні допомогти модернізувати країну, щоб вона отримала перспективу членства в Європейському Союзі в 2020 р.
 
«Ці заходи будуть складними, але вони можуть змінити долю вашої країни», - сказала пані Прітцкер, говорячи про українську економіку, над якою нависає вантаж адміністративних проблем і корупція, і якій заважають неефективні способи управління, успадковані від радянської епохи.
 
Пані Прітцкер, у якої є українські корені, говорила про допомогу, яку США надали Західній Європі після Другої світової війни в рамках плану Маршалла.
 
«План Маршалла передбачав проведення дуже великої кількості реформ, спрямованих на те, щоб відкрити економіку для іноземних інвестицій, і це саме те, що ми зараз обговорюємо», - сказала вона.
 
Похваливши українську владу за її «амбітне бачення», вона уточнила, що «конкретні заходи» необхідно приймати «прямо зараз». Після проведення реформ Вашингтон сприятиме популяризації можливостей в Україні для того, щоб «привести приватний сектор Сполучених Штатів на цей ринок», пообіцяла вона.
 
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк нещодавно визнав, що його уряд поки не досяг особливого прогресу в боротьбі з корупцією, але виправдав цю затримку суперечками з Москвою і конфліктом з проросійськими сепаратистами на сході країни.
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи