Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Василь Шкляр анонсував зйомки фільму за романом "Чорний ворон"

Вже цього року розпочнуться зйомки. Є тверда угода, до липня вже має бути готовий сценарій, повідомив письменник. 

6 травня в Івано-Франківську стартував фестиваль історичної літератури "Софія", на якому представляв свій роман "Чорний ворон" Василь Шкляр, повідомляє Бліц.інфо

Василь Шкляр розповідав, як писав свої романи "Чорний ворон", "Маруся" та "Чорне сонце". Зокрема, письменник розповів, що його спонукало написати той чи інший роман.

"Азовець Сергій Амброс дуже любив соколів і казав побратимам, щоб не журились коли він загине, адже він стане цим птахом. Хлопець був смертельно поранений у Широкіному. І коли лікарі ще боролися за його життя, побратими сиділи на базі і почули шум крил і на перила сів сокіл. І тут пролунав дзвінок та повідомили, що Амброс помер. Далі було ще містичніше. Коли його проводжали, у небі над процесією кружляв сокіл. Ще ніколи у Черкасах цього птаха ніхто не бачив. Через тиждень азовці пішли на кладовище упорядковувати могилу і побачили, що на могилі сидить цей птах", - розповів передісторію написання "Чорного сонця" Шкляр. 

Після розповіді письменника присутні на зустрічі почали задавати питання,які їх найбільше цікавили.  Зокрема, коли буде екранізовано "Чорного ворона". 

"З екранізацією пов'язана дуже довга історія. Ще Ющенко звертався до Єжи Гофмана. Режисер прочитав роман в оригіналі і запевнив, що вийде гарне кіно. Проте потім на нього натиснули. І коли його запитали на кінофестивалі "Молодість", коли буде екранізація роману, він відповів словами Табачника і Колесніченка: А чому я буду знімати антируський, ксенофобський роман? Мені було дуже прикро, що він так сказав. Проте можу запевнити, що вже цього року розпочнуться зйомки. Є тверда угода, до липня вже має бути готовий сценарій", - анонсував Шкляр. 

Письменник розказав про азовця з позивним "Художник", який з сором'язливого одеського хлопчини став легендою в зоні АТО. Хлопець любив читати романи Шкляра і саме він організував зустріч з письменником в Одесі. Це було ще до подій на Майдані.

"Цей сором'язливий хлопчина вперше в житті одягнув костюм і пішов до дирекції одеського театру та заявив, що він з Партії регіонів і дана вказівка організувати зустріч з Василем Шклярем. Людей прийшло стільки, що я сам ледь протиснувся до залу. На балконі були студенти юридичної академії Ківалова, які під час виступу розкинули червоно-чорний прапор і крикнули "Слава Україні". Цей хлопчина, Сашко, пройшов Майдан, а потім поїхав і в АТО. Саме він добився, щоб в Маріупольському театрі почали ставити українські п'єси і перейменували його з театру російської драми в української драми", - розповів Шкляр.

 

Наші інтереси: 

Краще пізніше, ніж ніколи. Книгу прочитала щойно вона вийшла і була довгий час під сильним враженням. Саме такі книжки потрібно екранізувати!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи