Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відкритий лист нащадків запорозьких козаків Першому секретарю ЦК КП Украіни Щербицькому В. В.

Цій листівці більше 20 років. Колись, на початку восьмидесятих я випадково знайшов її у книжному магазині, вкладеною в університеський підручник теоретичної фізики. Невідомі автори чи розповсюджувачі листівки безпомилково вгадали як знайти тих, хто їх повністю підтримає – в той час треба було мати неабиякий запал і повагу до рідної мови аби вивчати теоретичну фізику по дуже рідкому тоді (і зараз напевне) україномовному підручнику...
Ти, посібник колонізаторів, всесвітній брехун і зрадник українського народу, душителів Волі і Слова брат і товариш, а самого нагородженого свояк.

Який ти в чорта українець, коли не знаєш мови української. Чорт ..., а ти і всі посібники русифікації пожирають. Не будеш ти годен нащадків запорожців від Мови Української відучити, твоїх жандармів ми не боїмося - за Мову, за Волю будемо битися з тобою, і не вдасться тобі сховати від нас історію нашу, спадкоємець ти царський, а кар’єрист Верхньодніпровський, Лук’янівський ти катюга, санітар з психіатрички, пацюк з подільських нужників, хуліган ти з Холодної вулиці, Печерський позаштатний інформатор, Кремлівський ...лиз, тричі орденопросець. Проламають твої груди ордени за українське добро. Знаємо, що ти з України вивозиш, злодюко, бо вкрадене у народу ні в які мішки не сховаєш.

Тобі не терпиться, ти поспішаєш, щоб ще за свого запроданого життя русифікувати Україну. Але запам’ятай, професор: дужче тиснеш - швидше тріснеш. Українці зрозуміли тактику твоїх хазяів. Вони вже у нас на гачку і не зіскочуть тепер, не допоможуть їм ні тимчасові відступи, ні компроміси, бо колоніалізм, у яку одежину його не замаскуй, залишається колоніалізмом.

Голос твій, Іудо, нам не подобається, бо часто лижеш холодні московські зади. Спокусник ти шансонеток, Черепановогірський тіфозі. Не простять тобі українці славного козака Шелеста - любив він мову нашу, беріг він Мову нашу від денаціоналізаторів. Всесвітній ти колотун, а нашого Бога дурень, свиняча морда, кобиляча ... , різницька собака, нехрещений лоб, а твою матір чорт ..., тому такого й вилупила, запроданця.

Отак тобі діти України кажуть, плюгавче. Невгоден ти жити на святій Українській землі.

Числа не знаємо, бо календаря не маємо, місяць у небі, а рік у книзі, а день такий у нас, як у вас, поцілуй за це в ... нас. Тобі не звикати.


Ніякі не буржуазні, а діти робітників і селян,
нащадки запорозьких козаків, не запроданці,
а Українці.

---------------------------------------------------------

Цій листівці більше 20 років.

Колись, на початку восьмидесятих я випадково знайшов її у книжному магазині, вкладеною в університеський підручник теоретичної фізики. Невідомі автори чи розповсюджувачі листівки безпомилково вгадали як знайти тих, хто їх повністю підтримає – в той час треба було мати неабиякий запал і повагу до рідної мови аби вивчати теоретичну фізику по дуже рідкому тоді (і зараз напевне) україномовному підручнику...

Хто написав цю листівку і хто її розповсюдив не зміг сказати ніхто з відомих дисидентів, з якими мені потім довелося зустрічатися. Ні Горинь, ні покійний Чорновіл не знали про цих людей і цю листівку.

Можна лише догадуватися про тих , хто все це здійснив. Автори листівки напевне були киянами або дніпропетровцями, добре знайомими з географією Києва та Дніпропетровська та з нюансами біографії Щербицького. Листівка була вкладена у книгу ще десь на фабриці, оскільки її краї були обрізані разом із краєм книги. Видавництво, яке випустило підручник – харківське, а книгу я побачив (і купив) у львівському книжному магазині.

Якщо хтось щось знає про людей, причетних до цієї листівки та їх подальшу долю, напишіть будь ласка мені на електронну пошту:

[email protected]
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи