Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Візовий карантин: час скасувати безвізовий режим між Україною і РФ

Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій повідомив 5 лютого, що разом з іншими депутатами ВР зареєстрував постанову про припинення Угоди про безвізовий режим між Україною та Росією.

На своїй сторінці у Facebook Парубій зазначає, що виступав за це рішення ще на посаді секретаря Ради національної безпеки та оборони, але тоді ця пропозиція не була підтримана.

«Окупований Крим і Донбас, тисячі вбитих українців, зруйновані міста і села... Декілька цифр про настрої жителів Мордору: 93% – підтримує анексію Криму Росією, з них 80 % – навіть якщо доведеться почати війну. 59% росіян негативно ставляться до України, а 37% росіян вважають українців ворогами. І вдумайтесь! 50% росіян підтримають готовність Путіна почати ядерну війну! Понад 80% жителів Росії підтримують кривавого Путіна», – наводить Парубій соціологічні дані, не вказуючи на їхнє джерело.

«Необхідно контролювати кожного представника країни-агресора, що хоче потрапити в Україну. Ми не маємо права навіть допустити можливість, щоб через безвізовий режим на нашу територію потрапляли ворожа агентура та диверсійні групи. Прокаженим – карантин», – наголошує перший заступник голови Верховної Ради.

У грудні 2015 року запровадження візового режиму з Росією підтримав чинний секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, однією з причин, чому уряд України не прискорював запровадження безвізового режиму з Росією, є значна кількість українців, які перебувають у Російській Федерації. «Ми розуміємо, що відразу будуть синхронні дії Росії», – наголосив Турчинов.

У березні 2014 року після анексії Росією Криму Рада національної безпеки і оборони України доручила Міністерству закордонних справ запровадити візовий режим для громадян Росії. Конкретного часу, впродовж якого такий режим має бути запроваджений, РНБО не вказала. Згодом прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що із запровадженням візового режиму з Росією поспішати не варто.

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Думаю,що візовий режим і облаштований за останнім словом техніки кордон із Росією є негласною умовою безвізового режиму для українців до країн Європи...

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Думаю,що візовий режим і облаштований за останнім словом техніки кордон із Росією є негласною умовою безвізового режиму для українців до країн Європи...

Вірю в те, що розумію.