Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як поводитися, якщо вам підкинули наркотики або зброю

Світ:

Незважаючи на чинні декларації про демократизацію суспільства, прозорість роботи правоохоронних органів, спроб громадського контролю над роботою міліції, так звану, «галочну систему» ніхто не відміняв. Адже в кінці місяця, кварталу, року керівництво запитає, а що ж ти... нехороша людина... за весь цей час робив?

В такому штибі актуальною залишається провокація з боку правоохоронців, як найпростіший метод підставити необережного роззяву або завербувати потрібного органам громадянина.

Тож як треба поводитися у такій ситуації? Ось кілька порад, що у певній мірі допоможуть, якщо не уникнути спілкування із доблесною міліцією, то хоча б значно ускладнити їхні подальші дії.

Отже, завваживши у кишені котрийсь пакетик, що до цієї миті не мав до вашої персони жодного відношення, ні в якому разі не обурюйтеся діям співробітників, а головне – не засовуйте руку в кишеню і не намагайтеся викинути пакетик.

Дайте вашим візаві зробити свою справу, а після цього негайно вимагайте, щоб вони запросили свідків, і вже в їхній присутності наполягайте, щоб вам – підстригли нігті, взяли мазок з долонь і з ротової порожнини.

Все це зобов'язані обпечатати у вашій присутності і відправити на експертизу. Правоохоронним органам буде вкрай важко пояснити звідки марихуана (вона ж анаша) у вашій кишені, якщо її не виявиться під нігтями, на долонях і в роті.

Якщо ж підкинули шприц із бурою або прозорою рідиною, або щось загорнуте в поліетилен – повторюся, ні в жодному разі не чіпайте це руками!

При свідках наполягайте, що це провокація і:

- Вимагайте, щоб зняли відбитки пальців із зазначених предметів;
- Вкажіть, що на ваших руках немає слідів від уколів і в цю мить на ваших руках немає рукавичок;
- Вимагайте, що зробили імунохроматографичний аналіз вашої сечі (найбільш простий і поширений метод);
- Якщо в шприці бура рідина, обов'язково вимагайте, щоб зробили аналіз вашої крові і рідини в шприці.

У сьогоднішній ситуації, коли в країні розгулює сепаратизм і обіг зброї майже безконтрольний, цілком можливо, що у ваш транспортний засіб, офіс чи квартиру підкинуть боєприпаси або зброю.

Якщо вам підкинули жменю набоїв (навіть якщо один патрон) або осколкову гранату (найчастіше з гладкою поверхнею - РГД-5), перша порада – ніколи не чіпайте цих речей руками, навіть якщо вас попросять передати предмет оперативним працівникам. Знову ж таки вимагайте свідків. При них наполягайте на:

- Знятті відбитків пальців з цих предметів і внесення до протоколу даних, що на ваших руках та одязі немає слідів збройового масла;
- Знятті мазків з долонь і одягу для аналізу на наявність на них часточок металу і збройового мастила;
- Експертизі на наявність ваших відбитків пальців на магазині, патронах та інших внутрішніх частинах зброї (це якщо підкинули пістолет).

Успіху вам і не полемізуйте з органами, особливо з внутрішніми.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дуже цінні поради. Дякую, Оленко!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дуже цінні поради. Дякую, Оленко!