Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
ДЗен ДЗелень
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як створити нову вікі-статтю

Категорія:

Світ:

Зареєстровані користувачі можуть ознайомитись з простими правилами створення нових статей в енциклопедії Швидка Борія.

Наприклад, ви хочете створити статтю про Третій Гетьманат. Спочатку слід переконатись, що така стаття поки що відсутня. Для цього в полі "Пошук" слід ввести словосполучення Третій Гетьманат і натиснути кнопку "Пошук".

1) Якщо така стаття справді ще відсутня, то для вас виникне запрошення: "Створити сторінку «Третій Гетьманат» у цій вікі!". При тому назва відсутньої статті буде червоного кольору. Ця назва є линком, натиснувши його, потрапляєте у вікно редагування.

У Швидкій Борії є кнопки виділення тексту жирним, курсивом, створення линків. Крім того, там є кнопка у вигляді великої букви А. Це створення заголовків. Тобто виділяєте певний текст, який буде заголовком параграфу, і тиснете кнопку "А". Правильно оформлені заголовки потрапляють у зміст. Зміст і усю статтю, створену вами, ви зможете одразу переглянути після того, як натиснете кнопку "Зберегти сторінку" унизу вікна редагування.

2) Якщо стаття уже існує, то ви отримає в результаті пошуку: "У цій вікі є сторінка з назвою «Третій Гетьманат»". І назва-линк буде синього кольору. Ви натискаєте на нього для того, щоб ознайомитись з текстом статті.

Якщо ви бажаєте внести зміни в статтю, з котрою ознайомились, то натискаєте кнопку "редагування" вгорі вікна. Після цього ви переходите у вікно редагування, котре ми вже розглядали при створенні сторінки. Тут ви бачите текст статті разом з розміткою, котру створив попередній автор. Можете змінювати текст і розмітку за допомогою клавіатури та панелі кнопок редактора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи