Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єдину бюджетну авіакомпанію в Україні витісняють з ринку авіаперевезень

Світ:

Компанія Wizz Air стурбована, що прийняття нових правил допуску авіакомпаній на маршрути може зупинити розвиток або навіть призвести до закриття "Візз Ейр Україна". Про це заявив генеральний директор компанії Wizz Air Акош Буш.

Він зазначив, що авіакомпанія має намір оскаржувати цей документ.

"Ми брали участь у форумах експертів, дискусіях Державіаслужби та міністерства, писали листи владі, пояснюючи, чому цей крок недостатньо продуманий. Однак бачимо, що наш голос не був почутий, а умови документа ставали все більш і більш жорсткими", – підкреслив він.

За словами Буша, цей документ суперечить нормам відкритого ринку.

"Влада говорить про прозорі та чіткі правила отримання призначень, але документ йде в розріз з ними", – зазначив він.

За його словами, порядок встановлює більш жорсткі правила і умови для авіаперевізників в порівнянні з тими, що діяли раніше. У той час як авіаційна галузь очікувала, що обмежень стане менше і всі правила будуть уніфіковані з правилами ЄС, враховуючи те, що Україна прагне відповідати європейським нормам відкритого неба.

"Документ йде в розріз з нормами відкритого ринку і спрямований на те, щоб захистити інтереси однієї групи", – заявив він.

"Цей документ встановлює правила для авіакомпаній, зареєстрованих в Україні, які прагнуть отримати призначення на рейси від Державіаслужби. Тому кількість авіаперевізників і кількість маршрутів може скоротитися", – сказав Буш.

Як відомо, раніше "Візз Ейр Україна" заявила, що нові правила призведуть до зменшення кількості рейсів та подорожчання квитків.

Нагадаємо, 13 листопада стало відомо, що Мін'юст зареєстрував новий порядок призначень на маршрути, розроблений Державіаслужбою, яку очолює колишній топ-менеджер "МАУ" Денис Антонюк.

Вважається, що "МАУ" контролюється олігархом і губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи