Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єдиним союзником України в питанні воєнно-технічної допомоги є Америка

Як нашим військовим отримати переконливу перемогу над терористами на сході, як не допустити поширення партизанських терористичних рухів і наскільки сподіватися на допомогу Європи і США.

14072902r.jpeg

Анатолій Павленко

Анатолій Павленко, незалежний військовий експерт, полковник у відставці, та Денис Богуш, політтехнолог в програмі радіо Ера FM на тему «Як Україні закріпити позитивний поворот в міжнародному інформаційному просторі, хоча ціною цього був збитий Boeing»

Анатолій Павленко вважає за необхідне провести закриті соціологічні дослідження для РНБО щодо настроїв населення на сході України. "Мирні" громадяни звільнених районів вночі беруть зброю і виходять на "велику" дорогу, стріляючи в спину. А там у нас не військовий стан, а АТО. Якби був військовий стан, то був би контроль, комендантська година. До речі, сепаратисти це розуміють і ввели з 16 липня комендантську годину в окупованих областях і, зокрема, в Донецьку. 

Він згадав війну СРСР з Фінляндією в кінці 1939 - на початку 1940 років і порівняв із нею нинішню ситуацію на сході України. Тоді Фінляндія зверталася за допомою до країн Заходу. Було багато обіцянок, як і зараз. Поставку озброєнні блокували Норвегія і Швеція, які на той момент були нейтральними країнами.

"Якщо Росія підтримала ухвалену Радою безпеки ООН резолюцію, це означає, що ця резолюція "не зубата", тобто для нас  вона не містить кардинально корисних рішень", - каже Д. Богуш. - "Від США буде йти військово-технічна допомога. Це єдиний наш союзник у цьому питанні"

Він вважає, що у мешканців окупованих територій зараз відбувається переоцінка цінностей щодо Росії. А мешканці звільнених на сході України територій, а також суміжних Запорізької, Дніпропетровської областей зрозуміли, що якщо вони - не України, то їм смерть.

Отже на сьогодні, наш головний союзник - це США. Україні буде наданий спеціальний статус - головний союзник поза блоку НАТО. Тобто, якщо на нас нападатимуть, то США нас захищатиме

Такі союзники у США - це Ізраїль, Філіпіни і Австралія, зауважує Анатолій Павленко і питає, коли це буде реалізовано. Час іде, ми не знаємо їхніх планів, і особливо розраховувати на це не варто, вважає він.

А тим часом на території Луганської і Донецької областей працює російське радіо, немає українського телебачення - продовжується інформаційна війна. В будь-якій війні важливе місце має пропаганда і людина схильна піддаватися впливу пропаганди. Цілодобово обробляється населення, каже Павленко. 

Щодо часткової мобілізації. Вона потрібна як резерв для заміщення тих, хто загинув і поранений і для поповнення сил.

Всю передачу можна послухати тут

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи