Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

За 2 місяці партії витратили на вибори близько 2 млрд. гривень

Категорія:

Спецтема:

За словами генерального директора Комітету виборців України Олексія Кошеля, українські вибори залишаються надзвичайно дорогими. Одна з причин збільшення витрат - підготовка до майбутніх парламентських виборів.

На передвиборчу кампанію за два місяці в Україні партії витратили 2 млрд. грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, передає кореспондент ЛІГА.net.

"Ми сьогодні отримали цифру 2 млрд грн, яку витрачають партії за два місяці на виборчу кампанію. Якщо порівнювати з попередніми парламентськими виборами, у нас є підстави говорити, що вартість виборів в Україні тільки зростає", - зазначив він.

За словами голови Комітету виборців, вибори в Україні обходяться значно дорожче ніж у сусідів. "Якщо поріняти цифру 2 млрд з нашими західними сусідами, наприклад, з Польщею, ми можемо говорити, що за кількістю витрат українські партії в 2,5-3 рази випереджають своїх польських колег", - сказав Кошель.

Він також додав, що причиною такої дорожнечі є поява нових політичних гравців, які ведуть дві кампанії - місцеву, а також роблять "вступ" в майбутню парламентську кампанію.

"Це партії Наш край, Відродження, Укроп, Українська галицька партія, яка веде дуже активну кампанію в західному регіоні України. Це Народний контроль, який веде активну кампанію в декількох регіонах. Як мінімум ми отримали п'ять політичних партій, які крім прямої участі в місцевих виборах використовують цю виборчу кампанію для повноцінної політичної реклами та входження практично у вищі ешелони української політики з тим, щоб претендувати на активну роль і результати на парламентських виборах", - зазначив Кошель.

Іншою причиною дорожнечі українських виборів, на його думку, є активна діяльність так званих регіональних політичних партій.

"На сьогоднішній день закон не передбачає такого поняття як регіональні партії. Тобто, кожна партія є всеукраїнською, але одні партії беруть участь тільки в окремо взятому місті. Морська партія Ківалова, маючи статус всеукраїнської, залишається виключно одеською партією і навіть не виходить за межі міста. Це також політична партія За конкретні справи - ця політична сила в Хмельницькій області проводить кампанію, яка за своєю активністю і по видатками не менша, ніж кампанії політичних сил парламентської коаліції", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи