Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Жінки з Тернопільщини народжують щороку

Категорія:

У будинках без світла, газу та підлоги сім’ї з нетрадиційної релігійної групи в кількох селах Тернопільщини виховують до 17 дітей. Віряни не користуються вдома благами цивілізації і вважають, що жінки повинні народжувати кожну зачату дитину.



„Ми не такі як інші – дітей не нищимо. Усе, що Бог дає – то на добре, і я буду радіти, якщо матиму 15 дітей", — каже 41-річний батько дев’яти дітей Богдан Луцький.

Чоловік зазначає, що після перших пологів лікарі забороняли дружині народжувати вдруге, аргументуючи це тим, що в батьків несумісні резуси крові. „Але ми на це не зважали. Вірили, що оскільки Бог нас злучив, то краще знав, аніж лікарі про нашу кров. Усі наші діти - здорові", — каже батько.

За традицією громади, хлопці та дівчата не ходять на зустрічі до весілля. Після знайомства з дівчиною, яке традиційно відбувається під час родинних або сусідських зустрічей, хлопець йде до її батьків та просить у них дозволу взяти їхню дочку в дружини. Весілля в громаді не святкують – просто реєструють шлюб у сільській раді. Так само не відзначають інших урочистих дат – хрестин, іменин, днів народжень.

Чоловіки переважно заробляють гроші для сім’ї на будівництві, а дружини доглядають за дітьми. Народжують щороку, поки дозволяє здоров’я.

„В однієї жінки в селі є 17 дітей, і це, напевно, не кінець – бо молода. Ще є цікавий випадок – троє дітей однієї матері ходять в один клас. Жінка народила в січні двійню, і до кінця року ще одну дитину", — розповідає голова села Космирин центру релігійної громади, — Володимир Боєчко.



Члени громади ніяк не називають свою віру. Кажуть тільки, що моляться живому Богу. Вони послідовники вже покійного місцевого жителя Івана Деркача, якого називають пророком. Чоловік помер три роки тому, проживши більше 80 років. Навчав людей жити в простоті, не ходити до церкви та не пиячити — заради спасення душі.

Зараз кількасот сімей вірян розселилися в селах Космирин, Сновидів, Стінка та Соколів Бучацького району, що на півдні Тернопільської області, біля Дністра. Місцеві жителі традиційних конфесій називають іновірців „темними" – бо не мають дома світла, або „кашкетниками" – через головні убори, які традиційно носять чоловіки громади.

Дівчата та жінки вірян носять яскраві хустини — пророк вчив їх вкривати волосся, і при цьому відрізнятися від інших людей.



"У медицині немає розрахованого оптимального проміжку часу між пологами та кількістю дітей. Жіночий організм розрахований на те, що може народжувати щороку. Решта залежить від особливостей організму жінки", — каже Владислав Гошовський, завідувач акушерського відділення міського пологового будинку Чернівців.

 


В тему:
Євгеніка для України
Вигадані хвороби
Жінки можуть народжувати до самої старості
Діти у Просторі волі
Неосновний інстинкт
Глобальна криза і нова раса
Схема порятунку мурашника
Модель «Галілея»: програма-інсталятор Золотої доби

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ольга Олешка.
0
Ще не підтримано

Дуже круто-троє власних дітей в одному класі!Чим не рекорд в книгу Гінеса!
Слава українській жінці!

Все буде так,як ми захочемо!

Коментарі

Зображення користувача Ольга Олешка.
0
Ще не підтримано

Дуже круто-троє власних дітей в одному класі!Чим не рекорд в книгу Гінеса!
Слава українській жінці!

Все буде так,як ми захочемо!