Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жовто-блакитний прапор: світло над пітьмою

Саме питання про те, щоб перевернути прапор на місце, вже не викликає ні подиву ні негативу. Історичний аспект про те, що прапор від початку був жовто-блакитним, а не синьо-жовтим, більшість людей, як виявилось знає.

На Майдані все більше й більше стає жовто-блакитних прапорів України. Особливо багато у козацькому осередку. Саме питання про те, щоб перевернути прапор на місце, вже не викликає ні подиву ні негативу, як це було у грудні, коли починали розповсюджувати інформацію про прапор.

Сьогодні з братом розповсюджували листівки про прапор на Майдані і чи не вперше я відчув, що зміни почалися у серцях людей і це вже не здається таким неможливим чи далеким, як навіть місяць тому. Двоє чоловік прямо при нас перевернули і свої прапори:)

За ці півтора місяці стало зрозумілим, як найлегше доносити цю інформацію: феншуйні аспекти навіть не варто згадувати - люди зустрічають їх погано, це складно і далеко, а зрозумілі кожному речі мають бути простими і універсальними для всіх; Історичний аспект про те, що прапор від початку був жовто-блакитним, а не синьо-жовтим, більшість людей, як виявилось знає, тож сприймає більш позитивно, але якось не вважає це важливим, так і кажучи - давайте спочатку досягнемо цілей Майдану, а потім перевернемо прапор, тоді це буде легко.

Але нарешті Небо дало нам мудрість, як легко, просто і абсолютно універсально донести до кожного серця, який прапор є вірним. Ось саме ця частина тексту подіяла на всіх з біля 70 людей, що ми сьогодні поспілкувались на Майдані

"Давайте полишимо складнощі і подивимось на наш прапор просто і з відкритим серцем - Чи дійсно є правильним, що зараз темніша частина стоїть над світлішою? Чому символом нашої країни є те, що темне стоїть над світлим? Чи не для того ми тут зібрались, щоб нарешті світло постало над темрявою? Від початку наш прапор вірний - світле стоїть над темнішою частиною, чому ж ми носимо в руках перевернутий стяг, де темне стоїть над світлим?
Якщо ми хочемо поставити світло над темрявою у нашій країні, то може час зробити це й у нашому прапорі - головному символі України?"

Кожна людина знає, що світло має бути над темрявою і світле над темним - це універсальний закон Природи. Таке пояснення виявилось найбільш дієвим, бо кожен розуміє це серцем.

А якщо змінюються думки людей - то зміниться і Країна.

Стаття написана в січні 2014 р.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Тоді ми будемо писати Нову історію Нової України!

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Все більше стає жовто-блакитних прапорів. 26 вересня зустрічали з навколосвітнього плавання човен "Русич" в Дніпропетровську, так на пристані майоріли жовто-блакитні прапори. І це добре!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Не зовсім згоден з автором (щодо цього найпростішого пояснення), але так як свого ще не маю, то відмовляюсь від критики. Хочу сказати про інше: по телебаченню (особливо в новинах) все частіше показують сонячно - блакитні прапори. В одних випадках картинка зупиняється на секунду - дві, в інших - на мить. Бачу два пояснення - просто потрапили (прапори) в кадр або журналісти теж за такий символ.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Не до добра все це!
Якщо жовто-блакитний був історичним, то тільки уявити собі що буде зараз коли він знову стане державним..

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

Тоді ми будемо писати Нову історію Нової України!