Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Журналісти повідомляють про гуманітарну катастрофу на Донеччині

Світ:

Люди на Донеччині терміново потребують допомоги співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій та лікарів.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла журналістка газети «Вести» Інна Павлова.

Кореспондентка 5 липня побувала у Миколаївці на Донеччині, звідки українська армія видворила сепаратистів. За її словами, там немає води, газу, світла, продуктів, ліків і решти необхідних речей. Мешканці містечка самостійно розгрібають руїни, однак їхніх зусиль замало.

 «Багато хто все ще під завалами. При мені в лікарню прибіг чоловік, який добу (!) Не може знайти свою дружину і чотирьохрічну річну доньку», - розповіла Інна Павлова. Також вона додала: «Бачила двоповерховий житловий будинок, від якого лишився тільки фундамент. В одному з цих будинків, з-під завалу стирчить рука загиблої жінки».

Журналістка акцентує: «Досі немає МНС і медиків з великої землі! Людям потрібно допомогти! Терміново!».

 Нагадаємо, через дії військових в`їзд до Слов`янська журналістів та інших цивільних громадян, обмежено. Одним із небагатьох, кому вдалося потрапити до міста став журналіст і телеведучий, головний редактор Hromadske.TV Мустафа Найєм. За його словами, перебуваючи там, він міг скористатися хіба слабким мобільним зв`язком.

По те, що він побачив у Слов`янську, Мустафа Найєм розповів у блозі «Української правди»: «Напівпорожнє місто. Світла немає. Вода - розкіш. Крамниці зачинено. Хто живе в місті, так і залишилося загадкою. Або виїхали, або просто злякалися».

Також він додав: «Повертатися на базу було тоскно. Ще два тижні тому взяття Слов'янська здавалося перемогою. Це і справді перемога. Але сьогодні від цього сумно. Бо вже скоро чимало міст стануть осиротілими дітьми, які спочатку відчули себе зрадженими рідною матір'ю, а тепер їх цинічно і жорстоко залишила ще й мачуха-самозванка».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи