Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зиновій Свереда: Децентралізація - це деколонізація

Філософія кооперації показала свій успіх в історії, тому що формує активні громади на місцях за прикладом здорового суспільного організму. Саме кооператори пропонують правильну стратегію розвитку малого і середнього бізнесу на принципах сталого розвитку та повністю перебудовують систему контролю за якістю.

У кооперації схеми виробництва та продажі є прозорими, що допомагає швидко зрозуміти процес створення доданої вартості, яка буде використовутися як для задоволення потреб членів кооперації та громад, так і для вдосконалення місцевої інфраструктури. Свій до свого по своє! 

Кооперація і децентралізація – як на практиці об’єднати два процеси? Досвід кооператорів ПНАК-УКА-ФОНДу ЗМІЦНЕННЯ ГРОМАД у співпраці з об’єднаними територіальними громадами Хмельниччини може стати прикладом для інших громад. 

Прихильники кооперації кажуть, що кооперація - це єдиний шлях сільскогосподарської кооперації в Україні. Навіть у Гарварді досліджують корпоративне фермерство. 

Кооперація орієнтована на якість, а не на кількість.  Ринок землі потрібний, вважає Свереда.

 

 

Наші інтереси: 

Важлива тема. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи