Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коломойский запропонував Порошенку проект укрепленної лінії на кордоні з Росією і готовий інвестувати у будівництво

Світ:

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський запропонував Верховному Головнокомандувачу Петру Порошенко негайно приступити до будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією на території Донецької, Луганської та Харківської областей.

14061402r.jpg

Китай зміцнює кордон з КНДР колючим дротом під напругою. Фото ТСН

Інженерний проект та техніко-економічне обгрунтування Дніпропетровська облдержадміністрація передала вчора на затвердження до Адміністрації Президента. За словами Коломойського, мирну Фінляндію від Сталіна врятувала "лінія Маннергейма". Таку лінію повинна побудувати і Україна, щоб захистити себе від Путіна. Стіна на кордоні Ізраїлю дозволяє ефективно відбивати атаки терористів, зауважив він.

Проект передбачає установку протягом 5-6 місяців суцільного металевого паркану з високоміцної сталі з колючим дротом.

Підходи до загородження повинні перегороджуватися ровами і колючим дротом як з російського, так і з українського боку, щоб виключити доступ до загородження мирних жителів і тварин. Ширина ровів і глибина повинні забезпечити їх недоступність для автотранспорту і бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами і парканом має бути повністю заміноване сигнальними і протипіхотними мінами. По металевому паркану може бути пропущений електричний струм.

Загородження буде прикриватися мотоманевренними групами українських військ, прикордонниками та Нацгвардією. При наявності таких капітальних споруд збройні сили України зможуть ефективно відсікти терористів від їхніх російських баз і зупинити приплив найманців, зброї та боєприпасів через кордон.

Вартість установки металевої огорожі протягом 1920 кілометрів державного кордону складе близько 50 мільйонів євро. Загальна вартість інженерних робіт по створенню такого загородження складе не більше 100 мільйонів євро. Всі роботи будуть здійснені силами українських підприємств.

Значну частину інженерних робіт по створенню такого загородження вже зараз готовий профінансувати благодійний фонд "Дніпро-1". При наявності державної фінансової підтримки та прийнятті рішення Президентом України Петром Порошенком, фонд "Дніпро-1" готовий виконати весь обсяг зазначених робіт і побудувати укріплену лінію державного кордону на території трьох областей протягом 5-6 місяців. Для реалізації проекту необхідно його затвердження Верховним Головнокомандувачем.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

На мою думку, два метра висоти - малувато. Треба хоча б чотири...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

На мою думку, два метра висоти - малувато. Треба хоча б чотири...

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Згоден, Світе!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

!?Коломойський знає про досвід швейцарського генерала Анрі Гіза?! КЛАС!!!

Лінія Тоблеронів "... тягнеться на п'ятнадцять кілометрів від Женевського озера наверх в гори навіть вдавалася в озеро на 50 метрів, щоб відбити можливу атаку з води.

Всього в ній близько 2700 бетонних блоків, кожен вагою дев'ять тонн. Сторона, повернена в сторону атаки, зрубана під кутом, щоб танк на неї заїхав і "завис".

Блоки і укріплення стоять чітко вздовж природної перешкоди - гірської річки. А по інший бік - поле, що відмінно прострілюється."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

РНБО ухвалив будувати укріплену лінію, але яку і як швидко? Найперше треба збудувати у суспільній свідомості аксіому: ОЦЕ ОСЬ МИ, А ОТО - ВОНИ?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Трішки гумору, але якщо ми подубудуємо таку стіну між парашою, то яким же тоді нам чином доведеться буде робити прохід для новоприєднаних зукраїнських земель які зараз перебувают ьу складі параші?? Зокрема це все тіж наші одвічно українські землі такі як Донщина, Кубань та інші прикордонні назв яких я вже толком і не пам"ятаю)