Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Луганські прикордонники здали всю техніку терористам

Світ:

Частина техніки, яку використовували терористи під час бою з батальйоном «Айдар», де служать волиняни, раніше належала Луганському прикордонному загону. Про це повідомив заступник командира роти батальйону «Айдар», представник Волинської Самооборони Андрій Омельчук.

Він розповів про бій, у якому загинув лучанин Рустам Хамраєв. З його слів, на блокпосту, який захопили того дня, віднайшли чимало озброєння та українські сухпайки. Останні, найімовірніше, з’явилися у терористів після захоплення Луганського прикордонного загону. Захопили терористи у прикордонників й важку та автомобільну техніку, яку, каже Андрй Омельчук, просто «здали» - не підірвали, не пошкодили.

Нагадаємо, 2 червня Луганський прикордонний загін обстріляли терористи. Більше доби прикордонники тримали оборону під звуки гімну України. Не дочекавшись підмоги, вони передислокувалися у інше місце.

А ось дії керівника Державної прикордонної служби Миколи Литвина він називає не інакше як зрадою. Бо прикордонна служба – підрозділ, через який проходили величезні потоки грошей. А оснащення прикордонників навіть у військовий час – мізерне.

«Люди мають моральний дух, але не мають засобів. Якщо командування ставить задачі і пускає людей у м’ясорубку, я називаю це не інакше як зрадою», - каже він.

Ще один боєць «Айдару», керівник Волинської Самооборони Андрій Хведчак розповів, що задовго до цих подій йому доводилося бути на прикордонній заставі. З його слів, луганський кордон тяжко проконтролювати, адже він пролягає не берегом річки (приміром як волинський Буг). Однак оснастити бійців прикордонна служба могла.

«Микола Литвин має високі доходи. Всі знають, які йдуть потоки грошей. І не оснастити своїх солдат, не знайти грошей – це нонсенс», - зауважив він.

Волиняни розповідають, що вони були вражені коли свого часу побували в Луцькому прикордонному загоні. Прикордонники за власний кошт купували все самі. Зі зброї у них в мирний час - ПММ і газові балончики. Коли почались військові дії, їм видали по автомату і по 2 ріжки.

Коментар НОбатальйон "Айдар" наказано розформувати. Про це повідомив комбат батальйону Сергій Мельничук. У бою під Луганськом 17 червня загинули 4 українські бійці з батальйону "Айдар". У завдання батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Не розформують - це сказав в понеділок, 23 червня Парубій на СВОБОДІ СЛОВА.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Не розформують - це сказав в понеділок, 23 червня Парубій на СВОБОДІ СЛОВА.