Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Війна Росії проти України і німці

Категорія:

Спецтема:

Покладатися нам доводиться виключно на себе. Переможе Україна – німці це привітають. Україна програє: що ж такі реалії – знизуватимуть плечима, інша сторона теж має свою рацію. А переможців, як відомо, не судять. Тим паче, якщо вони озброєні газом, нафтою і ядерними боєголовками.

Уже вдев’яте у німецькому місті Ульм, відомого найвищим собором Європи, відбувся «Дунай-фест». Кожного липня сюди на тиждень з’їжджаються представники тих дев’яти країн, крізь які тече ця найбільша водна артерія континенту. Починається Дунай неподалік Ульма, а впадає в Чорне море вже в Україні. Дивовижна ріка, яка поєднала німців, австрійців, словаків, угорців, сербів, хорватів, румунів, болгар та українців. Якби такої річки не було, то її слід було б вигадати як природний символ євроінтеграції.

Цього року фестиваль в Ульмі вперше мав літературну складову. І тим приємнішим є той факт, що саме Україна була гостем цьогорічного «Дунай-фесту». Такий вибір не був випадковим, адже саме Україна в останні півроку – головний інформаційний привід Європи. Привід, який невдовзі може стати привидом згаслих надій.

Чотири українські письменники та два ілюстратори вже в перший вечір в Ульмі мали публічну розмову на тему останніх подій в Україні. І хоча «українська проблема» не сходить зі шпальт німецьких видань, відчувається втома від неї. Стара, поміркована Європа втомилася від тонкощів цієї запеклої війни, яка великою мірою точиться в інформаційному полі.

Європейцям, що звикли довіряти журналістам, владі, поліції, важко повірити, що все настільки може бути спотворене і перебрехане, і те, що показують московські канали, насправді має такий самий стосунок до реальності, як морська свинка до моря. Тому Путінська машина пропаганди вдало користується європейськими шаблонами мислення, сіючи сумніви, розчарування, а то і роздратування «українськими справами».

Для німців війна на Сході України – це щось далеке і віртуальне, яке їх ніколи безпосередньо не торкнеться. Європа в Україні радше бореться за любі їй серцю світоглядні переконання, ніж за власну безпеку. Європейці заколисані ситим і розміреним життям, де нічого надзвичайного не може статися в принципі.

Так, їм цікаво почути думку українських письменників, але не більше. Так, німецькі школярі будуть розпитувати вас на зустрічі про війну в Донбасі та про газовий конфлікт України і Росії, але коли ти починаєш їм розповідати, бачиш, як швидко байдужіють їхні очі. Це не їхні вояки вмирають від куль найнятих снайперів, не їхні земляки стають біженцями, це не в них під будинком підривають колії та мости. У них спокій та лад. Німецький порядок.

Українські новини на німецькому телебаченні йдуть у парі з повідомленням про Сирію та ракетні удари Ізраїлю. Так само, як українця абсолютно не торкає боротьба на Близькому Сході, так само й пересічний європеєць не переймається війною на Сході українському.

Європа прагне миру і достатку. І чим більше війна загострюватиметься, розростатиметься, кривавішатиме, тим більше Європа прагнутиме миру без занудних копирсань у тому, хто правий, а хто – ні. Тому позиція німецького канцлера Меркель, що викликала таку хвилю обурення в Україні, насправді є відображенням очікувань усіх німців, яким щоденні зведення з українського фронту псують віру у щасливе сьогодення людства. «Краще поганий мир, ніж добра війна», – міркують вони. Тим паче, якщо це особисто їх ніяк не стосується. Такий собі всесвітній месидж доброти і порозуміння.

Тому покладатися нам доводиться виключно на себе. Переможе Україна – німці це привітають. Україна програє, що ж такі реалії – знизуватимуть вони плечима, інша сторона теж має свою рацію. А переможців, як відомо, не судять. Тим паче, якщо вони озброєні газом, нафтою і ядерними боєголовками.

Ми протистоїмо найбільшій імперії зла, сучасному царству темряви. І як колись Київська Русь стала загатою для монгольського іга в Європі, так і нині Україна приймає на себе хрест путінської ненависті, оберігаючи Європу від новітнього Мордеру. Щоправда, сама Європа навряд чи це колись зрозуміє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
... хто знає про сатанинське відношення до своєї колонії у Африці ,"успішної" і "зразкової" Бельгії..

Як це сатанинське відношення?
Те що наші європейці тримали нігерів в зоопарку. то це в принципі нормою, а ось що у вас означає оте сатанинське відношення, то мені хотілося би про це більш детальніше дізнатися)

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Так і буде: Переможе Україна – німці це привітають.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

"Європа прагне миру і достатку"...великою мірою цей достаток Європа має завдяки пограбованим народам-колоніям, зокрема і українців..а тепер коли вони ситі ,то їм хочеться миру..Наприклад хто знає про сатанинське відношення до своєї колонії у Африці ,"успішної" і "зразкової" Бельгії..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Явсе Світ каже:
... хто знає про сатанинське відношення до своєї колонії у Африці ,"успішної" і "зразкової" Бельгії..

Як це сатанинське відношення?
Те що наші європейці тримали нігерів в зоопарку. то це в принципі нормою, а ось що у вас означає оте сатанинське відношення, то мені хотілося би про це більш детальніше дізнатися)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.