Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бжезінський: Відповідальні за напад на літак повинні постати перед судом, а їх покровитель має заплатити за жертви

Категорія:

Спецтема:

Якщо Путін не видасть міжнародній спільноті виконавців теракту зі збитим пасажирським літаком, а також не визнає своїх дій щодо розпаювання конфлікту на сході України, він ризикує відчути консолідованість Заходу проти вкрай ослабленої Росії. Таку думку висловив у неділю в інтерв'ю телеканалу CNN екс-радник президента США Джиммі Картера, один із найвпливовіших геостратегів та політологів Збігнєв Бжезінський.

140722-bzhezinskyy.jpg

Геостратег та політолог Збігнєв Бжезінський
Геостратег та політолог Збігнєв Бжезінський

"Особи, відповідальні за напад на літак, повинні постати перед Міжнародним кримінальним судом, а їх покровитель має заплатити за жертви", - зазначив Бжезінський у одному зі своїх твітер-повідомлень, про яке його розпитали в інтерв'ю CNN.

Експерт пояснив, що, перш за все, мав на увазі Путіна. "Він все ще може сказати, що ситуація з літаком, підбитим його головорізами зі зброєю, яку він же і вручив, виходить далеко за межі того, що він планував здійснити, і що це було незаконне злочинне діяння; а людей, відповідальних за це, буде передано до міжнародного трибуналу", - зауважив політолог.

На переконання експерта, Путін може також призупинити військову інтервенцію в Україну: "Путін може піти на такі кроки, але якщо він цього не зробить, то насправді кидає виклик згуртованості міжнародної спільноти".

Бжезінський наголосив, що світ має усвідомлювати: це дійсно історично вирішальний момент. "Я думаю, його (Путіна – ред.) все ще можна змусити зупинитися, якщо ми будемо виступати єдиним фронтом. Це означає прояв лідерства з боку керівництва Сполучених Штатів, а також послідовні, триваючі дії європейських лідерів разом з нами. Це - серйозний виклик, але він водночас і визначальний", - підкреслив політолог.

Відповідаючи на запитання щодо залежності Європи від російського газу та капіталів, екс-радник президента США наголосив, що кожний з європейських лідерів має розуміти свою роль і відповідальність.

"Канцлер Меркель доводиться стикатися з тим, що її попередник, також канцлер, був одним із творців залежності Європи від поставок російських енергоносіїв. Чи хоче Європа перетворитися на сателіта Росії?", – зауважив експерт.

Президент Олланд, за його словами, "повинен визнати той факт, що не може бути постачальником сучасної зброї для Росії".

Прем'єр-міністр Кемерон "має усвідомити, що Лондон перетворився у Лас-Вегас для корисливих російських фінансових операцій".

Бжезінський наголосив, що ці лідери мають відповідальність, передусім, перед громадською думкою та повинні усвідомити, що сьогоднішній момент "має дійсно вирішальне значення для майбутньої світової системи".

Коментуючи ситуацію в самій Росії, експерт наголосив: "Я маю сильну підозру, що багато людей в Росії, навіть у близьких колах Путіна, занепокоєні, що статус Росії у світі різко підривається, що країна починає підходити до економічної прірви, що їй загрожує перспектива стати сателітом Китаю, і що вона сама себе ізолює".

Підсумовуючи, видатний американський геостратег наголосив: "Я думаю, все існує шанс, щоби Путін міг змінити курс".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоя Світла.
0
Ще не підтримано

Не думаю, що в угарі від сформованого власноруч культу особи ця КДБістська наволоч публічно визнає свою вину. Не та хворма, не тот центр тяжесті...Якщо тільки не видумає якусь іншу каверзу через вроджене лукавство.

Зоя Світла

Коментарі

Зображення користувача Зоя Світла.
0
Ще не підтримано

Не думаю, що в угарі від сформованого власноруч культу особи ця КДБістська наволоч публічно визнає свою вину. Не та хворма, не тот центр тяжесті...Якщо тільки не видумає якусь іншу каверзу через вроджене лукавство.

Зоя Світла

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Бжезінський у своїх передбаченнях можливої поведінки путіна (маленька літера - не помилка) виходить з того, як мала б діяти людина, у якої є бодай крихта чесності чи порядності. Але ж у цієї сутності нема ні першого, ні другого. Лише брехня та страх, які смикають за мотузки мозкових рефлексів.

Sapienti sat.