Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У мережі почався процес синхронізації протестних акцій в Росії. Кремль в паніці

Категорія:

Спецтема:

17 серпня в Новосибірську пройде «Марш за федералізацію Сибіру» під гаслом «Досить годувати Москву!». Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив відомий російський журналіст Артур Соломонов. 

Кремль в паніці. Інакше не пояснити масове закриття доступу до цієї інформації Роскомнадзором.

Інтернет-ЗМІ почали отримувати повідомлення від своїх провайдерів і хостингових компаній про те, що на підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації сторінка з новиною про сибірський марш і сибірську республіку обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації. А низка російських інтернет ЗМІ, крім того, отримали вимоги від Генпрокуратури РФ видалити цю «шкідливу інформацію».

На думку російських прокурорів, інформація містить «заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку». 

Попередження через Сибірський марш винесені в цілому 14 ЗМІ, повідомив «Коммерсанту» прес-секретар Роскомнадзора Вадим Ампелонскій. Список видань, які потрапили під санкції, він не назвав. За даними NR Baltia, Роскомнадзор змусив це зробити редакцію Slon.ru, Грані та інших.

Під обмеження потрапили не тільки російські ЗМІ. Так відомий опозиційний сайт Білорусі Хартія 97 сьогодні написав, що американська хостінг компанії Amazon повідомила їх про вимогу російського Роскомнадзор обмежити доступ до «сибірської» статті. Редакція Хартії 97 заявила, що «вимога видалити новина є грубим порушенням Конституції Республіки Білорусь».

Тим часом в мережах з'явилося нове подібне оголошення - тільки з Калінінградської області. На тлі прапора Литви «Каліннградская народна республіка» оголошує сход на 15:00 під гаслом «Досить годувати Москву!»

NR Baltija стало відомо про проведення 17 серпня протестного маршу з ініціативи «Уральської республіки». У закритій анонімної мережі ТОР йде обговорення про заклик до уральців «згадати часи Росселя і послати Кремль до біса». 

Приватні особи використовують ТОР для отримання доступу до інформації, заблокованої інтернет-цензурою. Журналісти використовують ТОР для безпечного спілкування з інформаторами та дисидентами. Так Едвард Сноуден за допомогою ТОР передав інформацію про PRISM газетам The Washington Post і The Guardian.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Може запропонувати прихильникам Уральської Республіки користуватись Народним Оглядачем?

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Може запропонувати прихильникам Уральської Республіки користуватись Народним Оглядачем?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

...І тоді вони стануть урало-бандерівцями))

Sapienti sat.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це ефект бумеранга або, що посієш, те й пожнеш!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Які гарні новини! Як і передбачалося, мають все у себе дома. Молодець Путін- ввійде в історію як той, що розв"язав мішок чи перевернув глечик.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)