Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Загони тероборони мають бути сформовані у кожному населеному пункті

Світ:

На сьогодні нам треба створювати територіальні підрозділи оборони, котрі мають бути сформовані у кожному населеному пункті, мати певного командира, який знає, де взяти зброю у день «Ч».

Про це заявив радник Президента, лідер громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко.

«Спираючись на інформацію, якою володію, можу сказати, що вже кілька разів Російська Федерація стояла на порозі повномасштабного вторгнення в Україну. В той самий час, коли з російської зброї був збитий пасажирський «Боїнг», планувалося вторгнення на нашу територію. Активне застосування росіянами ракетних установок протиповітряної оборони, якими був збитий спочатку наш транспортний літак, а потім – штурмовики, можна тлумачити лише як бажання закрити для нашої авіації повітряний простір над зоною АТО задля того, щоб відправити величезні колони бронетехніки, котрі Російська Федерація накопичує по всій довжині українсько-російського кордону», – зазначив політик.

На його думку, зараз через різні обставини, зокрема – трагедію з «Боїнгом», міжнародні санкції, солідарність усього світу з Україною, Російська Федерація не перейшла червону лінію.

«Зважаючи на посилення військової присутності російської армії на кордоні, ми повинні усвідомлювати те, що це може відбутися у будь-який час», – сказав Луценко.

Він переконаний, що така ситуація накладає певні вимоги на керівництво силових структур, які мають активно діяти не лише в зоні антитерористичної операції, а й негайно готувати концепцію оборони України проти того виду війни, який нам нав'язує Російська Федерація.

«Коли ми говоримо про західні санкції, які хтось вважає достатніми, а хтось – ні, то я б всі санкції замінив на рішення про надання Україні з боку розвинених країн військово-технічної допомоги», – сказав він.

Для повноцінного функціонування загонів територіальної самооборони потрібна відповідна законодавча база. Проте її навряд чи забезпечить чинний парламент.

«Починаючи з Майдану, всі важливі справи в Україні починалися незалежно від держави. У нас роками, десятиліттями і навіть століттями існувала держава, котра завжди притискала громадян. Нині сталося навпаки: громадяни відкинули непотрібну, а часто-густо й ворожу до них державу, і самі почали будувати нову державу. Подивіться, хто сформував нашу армію? Хто, не чекаючи жодного закону, формував добровольчі батальйони? Хто організував нечуваний за розмахом волонтерський рух? Саме людська енергія є і сьогодні вирішальною. Я знаю про те, що територіальна оборона вже будується в кожній області України. Державі зостається лише підтримати і не заважати цьому процесу», - підсумував Луценко.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Я знаю про те, що територіальна оборона вже будується в кожній області України.
Буду вдячним якщо мені повідомлять хто саме цим займається у Чернівцях окрім як ПС.

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Я знаю про те, що територіальна оборона вже будується в кожній області України.
Буду вдячним якщо мені повідомлять хто саме цим займається у Чернівцях окрім як ПС.