Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Росії з’явиться "інтернет-розвідка"

Світ:

Рада головних конструкторів ряду підприємств і організацій Міноборони РФ працює над створенням нової структури військової розвідки, повідомив в інтерн’ю "Время новостей" генеральний директор - генеральний конструктор НВО "Стріла" доктор технічних наук Микола Зайцев. Так звана "інтернет-розвідка" буде використовувати космічні, авіаційні та наземні засоби.
За словами Миколи Зайцева, раніше кожен вид озброєння, наприклад артилерія, мав свій командний пункт, котрий надавав інформацію для стрільби. Сьогодні цього недостатньо, і сучасним армійським підрозділам необхідно бачити увесь простір бою одразу. Для цього є космічні, авіаційні та наземні засоби розвідки. Оскільки кожне з них окремо не вирішує основну задачу розвідорганів, необхідно використовувати всі в сукупності. Даний напрямок - не "ноу-хау" російських військових фахівців, а світова тенденція.

Планується, що нова структура буде використовувати найсучасніші технічні засоби, зокрема нову РЛС "Аистьонок". Це локатор сантиметрового діапазону з фазированими антенними ?ратами, який може виявляти позиції стріляючих мінометів, а також працювати як звичайна станція радіолокаційної розвідки - виявляти живу силу, бойову техніку на землі, вертольоти та коригувати вогонь артилерії по вибухах. Станція також здатна "бачити" цілі на тлі потужних відбитків від різних предметів на місцевості.

В якості ще одного технічного засобу розглядається модифікація відомого радіолокатора "Фара-1", адаптована для прикордонної служби - "Фара-ПВ". Вона має кольоровий панорамний індикатор з цифровою картою і може бути встановлена на гранатомет або кулемет. У сукупності з приладами нічного бачення "Фара-ПВ" дозволяє при повній відсутності оптичної видимості вести стрільбу по групових цілях. Нова РЛС - це ранець вагою 18 кілограмів, в якому крім локатора перебувають тринога та акумулятор. Її може переносити одна людина. За допомогою цієї РЛС гранатомет зможе стріляти навіть без оптичного прицілу.

Сектор огляду радіолокатора - 180 градусів. Солдатові досить виставити його, і включити станцію. Якщо в секторі з’являється ціль, станція подає сигнал тривоги, автоматично зупиняється на цьому напрямку і за секунди визначає характер упійманої цілі - людина, тварина або техніка, що рухається. Оператор зможе довідатися про характер цілі по тональності звуку станції, щоправда, у цій технічній новинці поки ще не реалізована технологія "свій-чужий", але в перспективі вона також повинна бути розроблена. Ця властивість РЛС вже перевірена на практиці, зокрема в Чечні.

Точні терміни створення нової структури в складі Міноборони, а також її чисельний склад поки що не називаються.




В тему:

Завод ім. Малишева виготовив чергову партію танків БМ «Булат»

Винаходи українського зброяра губляться в архівах, а Україна купує російську зброю

Українські “головастики” йдуть у наступ

Учені створять акустичну зброю нового типу

Поляки створили нову снайперську гвинтівку

Швеція уявила себе на місці Грузії і перебудовує оборону

Зваженість, виваженість і поміркованість: стан озброєнь української армії - критичний

Пацифізм веде до катастрофи

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

З часом, буде міжнародна угода, за якою усіх космічних шпигунів позбивають, оставлять тільки мирне устаткування, це і буде глобалізація.

VAKULA

Коментарі

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

З часом, буде міжнародна угода, за якою усіх космічних шпигунів позбивають, оставлять тільки мирне устаткування, це і буде глобалізація.

VAKULA