Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Щасливі можливості для чесних спільнот

А якщо чесна людина вже не одна? І вона не хоче бути «толерантним лопухом»? А вже є громада чесних людей? Якщо всі в цій громаді чесні? Непідкупні? Чи вдержиться серед чесних людей підла істота? Мабуть ні. І, напевне, за такими громадами майбутнє.

За останні 150 років продуктивність людської праці зросла у 150– 200 разів. 150 років тому теж була влада, наука, культура, театри, професійне військо, торгівля, трудящі верстви, навіть реклама. І жили собі, вистачало якось. Щонеділі співали так, що свічки в хаті блимали.

А тепер, коли одна людина виробляє в середньому стільки, що можна прогодувати 150–200 чоловік, маємо бідність, збільшення робочого дня і пенсійного віку, борги, продаж національних багатств «цивілізованим» сусідам...

Тільки не треба балакати про «подвищення запросов сучасного насєлєнія». Не у сто ж разів вони можуть підвищитися! Тим більше, що більшість «запросів» – справжні збочення, до яких нас потроху призвичаюють.

Куди все дівається? На чому держиться така дика експлуатація? Чому переважна більшість народу це терпить і погоджується з тим, що таке взагалі можна якось виправдати, тим більше назвати законним?

Тому що кожен надіється і сам вкрасти у ближнього, або якось обдурити.

Уявімо собі «казкову» річ – всі стали чесними. Що далі?

Всі чесно працюють. Ніхто не краде. Ніхто не бреше. Всі підказують, підбадьорюють, допомагають і навчають одне одного. Всі стали людьми. Всі поважають людей. Не за страх, а за совість.

Далі – вивільняються так звані «єврейські» професії – лихварі, адвокатура, проституція (звичайна і політична), спекулянти (так звані «посрєднікі», яких витуриш хіба що кийком), більшість контролюючих органів, більшість лікарів, більшість фармацевтичних заводів, більшість карних органів, міліція, різні охоронні служби, весь збочений бізнес (тут і великий спорт, і казино, і виробництва, що їх обслуговують).

Горілку, цигарки – або не виробляють, або – за кордон, замість металобрухту. Бо горілку, наприклад, не всі народи гонять, а п’ють, зледачілі, брагу... Маси засуджених не сидять на шиї народу... Всі чесно працюють в корисних для суспільства галузях.

Чи завозили б тоді до нас із-за кордону всілякий трохи дешевший товар, щоб розорювалися свої, вітчизняні виробники? Чи стали б купувати чесні люди такий чужий товар, стаючи співучасниками розорення своєї ж країни? Чи віддавалися б за хабарі наші технології, землі, репутація?

Яка б була тоді тривалість робочого дня? Візьміть калькулятор і приблизно, по мінімуму, прикиньте – ну ніяк не більше ОДНОЇ ГОДИНИ НА ДЕНЬ. І це забезпечувало б такий самий рівень життя, як сьогодні. Навіть, удвічі-тричі вищий, якщо врахувати позбавлення марнотратства бидлоеліти і викачку за кордон.

Це ж скільки б вивільнилося часу для найважливіших потреб людини! Для здоров’я, саморозвитку, виховання дітей. Спортом займалися б не спортсмени, а люди. Співали б і танцювали не голубуваті «арцісти», а люди! І хіба комусь погано б жилося? Навіть та ж бидлоеліта не постраждала б, працюючи потроху.

Скільки б коштів вивільнилося для розквіту науки! Для ще більшого зростання продуктивності праці, збереження природи! Це ж яке б почалося прискорення розвитку країни та її громадян, особистостей!

Чомусь поширена така єврейська «мудрість», що розумний той, хто нікому не довіряє і сам дурить інших. І що щастя в тому, щоб побільше загарбати матеріальних благ. «Нє пойман – нє вор». «Гроші не тхнуть». Давня єврейська приказка «Галілеянин любить честь, а єврей – гроші».

А чи насправді розумні ті люди, що марнують своє життя на боротьбу один проти одного за кусень сусідського хліба з маслом? Та чи насправді можна назвати радістю отримати вкрадене? І найголовніше – суспільство, складене з таких «розумників», набагато бідніше – і морально, і матеріально – того суспільства, де чесні «дурні» допомагають один одному.

Тож дурень якраз той, хто хоче вилізти нагору за рахунок іншого. Бо він, урвавши тимчасово сумнівний кусень щастя, руйнує навколишній простір життя.

Зверніть увагу – кривда завжди тримається на підміні понять. Дурні назвали себе розумними і, розхвалюючи свої збочення толерантним «лопухам», руйнують вже планету. Всі вже забули, що тільки чесність влаштовує всіх. А при постійній розтліваючій агітації ЗМІ тупість переважної більшості людей досягла таких меж, що ніхто не наважується почати стати чесним. Всі бояться, що чесна людина, знаходячись серед «нормальних» (підлих) «розумних» (розумово недорозвинених через свій егоїзм і націлених на легкі гроші) людей або загине, або стане бідною.

А якщо чесна людина вже не одна? І вона не хоче бути «толерантним лопухом»? А вже є громада чесних людей? Якщо всі в цій громаді чесні? Непідкупні? Чи вдержиться серед чесних людей підла істота? Мабуть ні. І, напевне, за такими громадами майбутнє.

Думаєте, важко чесний устрій влаштувати? Достатньо тільки людської волі на те. Бо незрівнянно важче жити бидлом і грабувати одне одного.

Хтось скаже, що всілякі різкі переміни небажані, бо загрожують економічними кризами і хаосом. А що може бути небезпечніше і загрозливіше за віддавання влади над собою довершеним злочинцям?

Не треба себе обдурювати: краще кризу зробити самому, знаючи з якою ціллю, ніж чекати на «дєжурний» голодомор.

Час плине, чим раніше схаменемося, тим легше, швидше і раніше запануємо у своїй сторонці.

Прочитав? Починай з себе!
 


В тему:

Етномережа: концентрація без централізації

Свята простота

Український денар

Сонячний аеростат, або Як позбутися паразитів

Етномережа: концентрація без централізації

Машина часу «Третій Гетьманат» – реконструкція козацького духу в технотронну епоху

Живе Слово – вхідний квиток до Третього Гетьманату
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дуже хороша стаття! Віддаю свої останні 3 гали :)

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Дуже хороша стаття! Віддаю свої останні 3 гали :)

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Існує, одержана з практичних досліджень, теорія еволюциійно стабильної стратегії (ЭСС) Мейнарда Сміта. Трошки про неї я писав у матеріалі "Про дивне і вражаюче життя між бідністю і багатством

Згідно з нею, стабільність суспільства, де всі чесні, буде досить крихкою, бо в ньому буде присутня велика спокуса стати нечесним серед чесних. Занадто великі переваги своєрідного козлища серед овець, рано чи пізно порушать баланс чесної рівності.

Так встановлено природою, а до природи треба прислухатись і придивлятись.
Логіка теж є, і це логіка розвитку, для якого конче потрібна різниця в потенціалах. Наведу приклад.

Вугрів перевозили у великіх танках за сприятливих умов середовища, але вони все одно гинули у великій кількості. Додумались запустити до вугрів піраній. Когось вони таки з'їли, але всі останні вижили, бо боролись.

Тож є загроза того, что суспільство, де всі чесні, теж не виживе. А значить, не треба до нього і прагнути. На те і щука в озері, щоб карась не дрімав.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я так розумію, що теорія, яку Ви навели, не враховує всіх факторів. Як кажуть окультисти, наступні роки буде сильно мінятися енергетика на планеті. При нових енергіях зможуть вижити тільки більш духовні люди. Ті, що менш розвинені, будуть хворіти і помирати, і таким чином зникати з лиця землі. Тому ті, кого Ви називаєте "нечесними" просто фізично не зможуть існувати. Звичайно це не відбудеться за день чи за рік, і навіть не за десятиліття. Тому протягом цього перехідного часу "чесні" мусять бути достатньо сильними щоб захиститися від "нечесних". На міждержавному рівні для цього потрібна сильна армія, а на рівні стосунків між людьми, "чесні" повинні вміти згуртовуватись, щоб завжди бути готовими дати відсіч "нечесним". При чому, я так розумію, спільноти "чесних", зможуть бути набагато ефективніші за спільноти "нечесних", тому що в них є взаємодовіра один до одного всередині групи.

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Я теж думаю, що нам треба зважати не на обставини, що призведуть до щезнення зла, а на зміни в собі.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Людина не карась,а свідок Величного творення..Безмежні простори свідомості і матерії є єдиним мотиватором для дій...Залиште вже у спокої тих нещасних євреїв у їх болоті..У вищих просторах немає поганих людей,бо вони на дні із своїми мішками барахла,які їм ніколи не дадуть піднятися..дякую..

Вірю в те, що розумію.